Ceainăria Infinitea – Salon de carte şi ceai


Atunci când pulsul citadin devine prea vibrant, înalță-ți spiritul și relaxează-te într-o atmosferă plină de rafinament, înconjurat de un decor clasic cu accente baroce. Descoperă gradina de vară, oază de liniște în inima orașului, ce oferă un cadru intim natural, ducându-te cu gândul la gradinile suspendate ale Semiramidei. Te vei bucura de aromele ceaiurilor Infinitea, o paletă colorată de dulcețuri, sucuri de fructe proaspete și prăjiturele delicioase de casă într-o ambinanță muzicală pe ritmuri clasice și de jazz.

Ceainaria Infinitea este situată în cartierul Cotroceni, într-o zonă liniștită, plină de verdeață și răcoare. Este una dintre cele mai frumoase ceainării din București, cu o atmosferă relaxantă și amenajată foarte elegant.

Atunci când ajungi la ceainarie deja ai o altă stare sufletească, uiți de zgomotul și agitația orașului.

Ceainariea Infinitea dispune de două saloane interioare, mobilate cu stil, cu fotolii, canapele pufoase și confortabile. Decorațiunile frumoase, lampadarele înalte, tablourile și biblioteca ticsită cu cărți fac ca atmosfera de la ceainărie să te transpună în saloanele elegante ale unei case boierești din perioada interbelică.
Muzica este si ea un factor important, care contribuie la liniștea și relaxarea celor care pătrund în acest spațiu magic. De obicei, aici vei asculta în surdină muzica de jazz, chill și ambientală.

 

Punctul de atracție al ceainăriei este micuța gradină, decorată cu mult bun gust. Mesele și scaunele din fier forjat turcoaz, plantele agățătoare, copacii verzi și placut mirositori, tablourile delicate atârnate de pereți și aroma ceaiurilor și prăjiturilor de casă fac ca această mică oază de verdeață să contribuie la starea de bine și relaxare.

Ceainăria Infinitea este un loc incredibil de frumos, un loc care te atrage delicat în mrejele lui. Atmosfera boemă, infuzia de verde, tablourile cu ceainice sau jazz-ul molcom care se potriveşte perfect grădinii, accesoriile, lingurițele de acolo, ceștile, ceainicele din porțelan fin întregesc atmosfera boemă, iar farfuriile de desert sunt absolut încântătoare.

O grădină de vis, o ceainărie de poveste, un decor pe care-l mai vedem doar în filme de epocă și un timp și un spațiu parcă rupt din devenire. Ca în nuvelele fantastice ale lui Eliade, odată ce ai trecut pragul, lumea obișnuită încetează să mai existe. Infinitea e o lume în sine, fascinantă și plină de surprize.

De altfel, această mică gradină predispune la fericire. Seara se aprind lumânărele și sfesnice, care dau grădinei un aer misterios.

Meniul ceainăriei este bogat în ceaiuri verzi, negre, infuzii de plante si fructe, ceaiuri lapacho, ayurvedice si mate, smoothie-uri, numeroase prăjituri, fursecuri, dulcețuri, torturi de fructe și tot felul de prăjituri crocante cu ciocolată.

Smoothie-urile se prepară cu fructe proaspete (căpșune, zmeură, afine, cireșe, fructe de pădure), lapte vegetal bio din migdale, banane, curmale și semințe de cânepă.

În meniul de băuturi, se găsesc sucuri de trandafiri, de mere și de ananas, apă de cocos bio, sucuri în variantă vegană: de legume, morcovi, roșii sau sfeclă. O băutură deosebită este miedul sau vinul din miere de albine, care poartă distincția de băutură a zeilor, fiind obținut prin fermentarea mustului din miere de albine. Este un vin suav, ce păstrează parfumul florilor și se asociază cu deserturile.

De asemenea, ceaiul kombucha este o băutură absolut spectaculoasă. Acesta are o istorie veche de peste 2.000 de ani, de pe vremea când în China a fost descoperită o ciupercă a cărei dezvoltare în ceaiul negru sau cel verde produce o licoare delicioasă, cu proprietăți benefice pentru organism. Gustul ceaiului kombucha este fructat, dulce și acidulat, ca o șampanie complet naturală.

În concluzie, această casă a ceaiului a devenit refugiul preferat al multor grupuri de prieteni și cupluri, oameni care caută firescul și liniștea, frumusețea și echilibrul, armonia și zâmbetul pe care acest loc ți-l oferă ca stare atunci când pătrunzi într-un univers magic – lumea Infinitea.

Pentru o experiență savuroasă în compania unui prieten sau a uni cărți, pentru o evadare la propiu din cotidianul și cenușiul orașului, vă recomand cu căldură ceainăria Infinetea.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu