Sărbătorile de Paşte – miracol şi tradiţie


Paştele reprezintă miracolul Învierii Domnului, este sărbatoarea cu cea mai mare încarcare spirituală peste tot în lume şi reprezintă triumful ciclic al vieţii asupra morţii.

Este sărbatoarea speranţei, a iubirii, a iertarii şi aduce în sufletele credincioşilor lumină, linişte sufletească şi armonie în familie.

Paştele este una dintre cele mai importante sărbatori religioase pentru români şi este petrecut, în general, în familie. Începând cu pregătirea preparatelor şi culminând cu mersul la biserică pentru a lua lumină, Paştele este un eveniment ce uneşte familia.

E o sărbătoare a sufletului, în care ne bucurăm împreună cu familia de o atmosferă caldă, ce ne aduce pacea în inimă, puritatea în gândire şi lumină în viață.

Ei bine, această perioadă se apropie cu paşi repezi şi poate că ar fi bine sa ne pregătim cum se cuvine pentru această Zi de Sarbatoare, chiar dacă trecem cu toţii prin momente ce nu ne puteam imagina vreodată, chiar dacă ne este greu tutuor trebuie să ne păstrăm vie energia, pofta de viaţă şi tradiţia!

Haideţi să ne bucurăm de acest Paşte aşa cum nu ne am bucurat niciodată ca până acum, haideţi să nu ne mai gândim la shoppingul acela inutil din malluri, nu mallurile ne fac fericiţi de Paşte ci familia!

Haideţi să ne bucurăm mai mult de familie, de copii, de pomii înfloriţi, de iarba verde, de mirosul de cozonaci, de pască de tradiţie!

Îmbrăcaţi-vă într-o camaşă de ie, în Duminica Învierii, obiceiul este ca oamenii sa se îmbrace cu haine noi, semnificaţie a primenirii trupului şi a sufletului, şi ce este mai frumos decât o splendidă cămaşă de ie autentic românească!

Mi se pare cel mai frumos obicei să purtăm o ie romanească în zilele de sărbatoare precum Sfintele Paşte, aşa cum făceau odinioară bunicile noastre, apoi să pregătim un coş cu bunătăţi învelit cu cel mai frumos ştergar, împodobit cu flori este un obicei din Maramureş care este ţinut şi în ziua de astăzi!

Haideţi să promovam portul nostru românesc şi traditiile noastre!

Din pasiune pentru frumuseţea fără cusur a iilor tradiţionale de altădată, Bianca Sas -Ii şi costume tradiţionale realizează modele de ie romanească cusute manual şi brodate cu migală pe pânza din bumbac, exact ca odinioară.

Brandul Bianca Sas ii si costume traditionale îsi doreşte să promoveze şi să pună în lumină portul popular, portul tradiţional românesc specific Ţării Oaşului şi Maramureşului.

Aşadar, dacă doriţi să promovăm şi să punem în lumină portul popular românesc, vă recomand cu căldură să purtaţi măcar o cămaşă tradiţional românească realizată de către Bianca Sas.

Nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de creaţiile Biancăi, nu ai cum să nu le iubeşti! Te îndrăgosteşti de ele pentru că sunt unice, pentru că pornesc dinlăutrul ei, parcă dintr-o altă lume și vin să ne încânte.

Haideţi să ne reamintim să fim mai buni, mai plini de dragoste, cu inima caldă şi mai deschisă. Chiar dacă în acest an nu vom putea merge la slujba de Înviere, haideţi să savurăm momente deosebite în familie!

Haideţi să ne bucurăm de acest Paşte aşa cum nu ne am bucurat niciodată ca până acum!

Facebook – Bianca Sas – Ii si costume traditionale

Crede în Tine!

Lasa un comentariu