Apa termală oferă hidratare şi revigorare


De câţiva ani încoace, oamenii vorbesc tot mai mult despre apa termală, iar brandurile dermato-cosmetice au grijă să o includă în componenţa produselor de îngrijire.

Acum câteva decenii, apa termală era un lux de care se bucurau doar cei care îşi permiteau să vină în centrele de tratament şi să facă băi şi diverse terapii. În prezent însă, apele termale au ajuns pe rafturile tuturor magazinelor şi farmaciilor, la preţuri foarte accesibile. Iar industria de beauty continuă să fie fascinată de acest ingredient ce face minuni pentru piele.

Pe scurt, este o apă care provine de la un izvor termal aflat la mare adâncime, o apă încălzită în subteran de activităţile geotermale ale pământului, bogată în săruri, minerale şi dioxid de carbon. Datorită acestor proprietăţi, apa termală are efecte antiinflamatoare şi calmante asupra pielii, fiind esenţială în tratarea unor boli sau răni ale pielii (eczeme, iritaţii, psoriazis, ca să enumăr doar câteva).

Băi termale există încă din Antichitate – Budapesta, oraşul în care am fost în urmă cu 4 ani, este renumit tocmai pentru aceste băi termale, unele construite chiar de către romani.

Franţa rămâne însă locul naşterii celor mai multe branduri de skincare care au la bază apă termală: Ivatherm, Avène, La Roche-Posay, Vichy sau Uriage.

Beneficiile apei termale

Am auzit multe persoane că folosesc apă termală „pentru că e bună”, dar cred că e important să ştim exact de ce e ea bună şi, mai ales, în ce momente/cazuri e indicat să o folosim.

Hidratează

Apa termală conţine minerale precum calciu, sodiu, potasiu şi magneziu, minerale incluse şi în factorul natural de hidratare (NMH), o componentă ce asigură hidratarea pielii.

Acesta este şi motivul pentru care tot mai multe branduri creează produse bazate pe apă termală: cremă, loţiuni, geluri sau chiar balsam de buze.

Bineînţeles, asta pe lângă sticluţele cu apă termală, numai bune de păstrat în geantă pentru a-ţi reîmprospăta pielea ori de câte ori ai nevoie. Vântul, soarele excesiv, aerul uscat de la birou… iată doar câţiva factori care contribuie la uscarea şi deteriorarea pielii tale.

Apa termală este, de multe ori, cea mai simplă şi rapidă metodă prin care puteţi acţiona împotriva lor.

Calmează

Poate unul dintre cele mai importante beneficii ale folosirii apei termale. Graţie componentelor sale (săruri şi minerale), aceasta vindecă pielea iritată sau rănită.

Atenuează arsura solară

Apa termală este indicată în orice sezon, dar mai ales vara, când pielea este expusă atât de mult la ultraviolete. Aceasta regenerează şi calmează senzaţia de arsură a pielii, având un efect răcoritor.

Fixează machiajul pentru ca acesta să reziste mai mult

Îţi doreşti un look impecabil, care să se menţină câteva ore bune?

Aplică două, trei pufuri din spray-ul cu apă termală după ce ai terminat de finisat machiajul, lasă ingredientele sale să acţioneze puţin, iar apoi îndepărtează surplusul de apă termală cu un şerveţel, pentru a nu se forma pete.

Uniformizează şi oferă strălucire

Datorită compoziţiei sale, apa termală calmează şi netezeşte pielea, fiind indicată imediat după un scrub facial. Produsele care se folosesc la exfoliere, deşi curăţă şi îndepărtează eficient celulele moarte, pot fi destul de agresive şi, uneori, pot cauza iritaţii sau roşeaţă.

Pulverizează apă termală după ce ai terminat exfolierea: pielea ta va reveni la normal mai repede şi va fi mult mai luminoasă.

Bogată în minerale esențiale pentru sănătatea pielii, apa termală Vichy este naturală și este perfectă pentru pielea iritată sau sensibilă. Compoziția chimică a acesteia este rezultatul trecerii apei de ploaie prin roca vulcanică. Temperatura înaltă la care ajunge apa, sub presiune, face ca aceasta să se îmbogățească cu minerale rare: cupru, cu acțiune anti-inflamatoare, zinc, pentru dezvoltarea și vindecarea celulelor, fier, cu rol de oxigenarea celulară, potasiu hidratant, magneziu, pentru stimularea regenerării, mangan, cu rol antioxidant, siliciu, pentru regenerare și calciu, pentru protecția țesuturilor pielii. Aflată la baza oricărui produs Vichy, apa termală din spray poate fi folosită zi de zi, pentru calmarea pielii arse sau iritate, hidratarea și reechilibrarea pielii, dar și pentru fixarea machiajului.

Izvorâte din rocile vulcanile ale Franței, apele termale Avene și La Roche Posay sunt și ele bogate în minerale ce echilibrează și calmează pielea.

Cunoscută sub numele de Ivatherm, apa termală din Herculane este cunoscută nu doar la noi în țară, ci și peste granițe.

Calmează și decongestionează pielea sensibilă, are puternice proprietăți antiinflamatorii, cicatrizante și antioxidante. Este bogată în minerale și oligoelemente ca fier, cupru, zinc, calciu, magneziu.

Apa termală Avène este ȋmbuteliată direct de la sursă, asigurând conservarea tuturor proprietăţilor calmante, anti-iritante şi anti-inflamatorii.

Veţi fi învăluiţi de o senzaţie de catifelare şi calmare. Întreaga puritate delicată a Apei termale Avène Thermal vă oferă protecţie de durată. Pur şi simplu le iubesc!

Nu mă despart de ele cat e vara de lunga, le ţin la frigider pentru a fi mereu rece şi o aplic de cate ori îmi amintesc. Pur si simplu o ador! Îmi place senzatia revigorantă pe care o da tenului meu, îmi place că hidratează subtil, mai exact echilibrează orice tip de ten iar eu o aplic şi după machiaj, fie pentru a-l fixa, fie pentru reimprospatare. De asemenea, nu lipseşte din geanta de plajă, asta pentru că are efect calmant şi antiiritant, bye bye piele înrosită după plajă!

Cum aplici apa termală?

E simplu: agită bine sticla – să se amestece mineralele, ţine recipientul la aproximativ 15 cm distanţă de faţă sau de porţiunea pe care vrei să o aplici), pulverizează şi las-o să actioneze în jur de un minut. Apoi, foloseşte un şerveţel sau o dischetă demachiantă pentru a tapota surplusul et voilà, pielea ta e hidratată şi catifelată!


Cine nu are încă în trusa de cosmetice o Apa Thermală îi recomand cu drag o asemenea investiţie, cred că este cea mai bună alegere mai ales în sezonul cald!

Tu ce Apă Thermală foloseşti?

Crede în Tine!

Lasa un comentariu