Sugestii şi recomandări vestimentare de Crăciun şi la petrecerea de Anul Nou


Se apropie sărbătorile de iarnă și te gândești ce anume să porți în seara de Crăciun și la petrecerea de Anul Nou. lar e că îți dorești să arăți și să te simți bine și să atragi priviri.

Pentru a veni în ajutorul tău, vin cu o serie de sugestii și recomandări prin care să reușești să îți creezi o ținută rafinată, care cu siguranță nu va trece neobservată.

Așadar, hai să povestim despre alegeri vestimentare…

Ce culori alegem?

Și anul acesta culorile vedetă de Crăciun sunt roșu și verde, la care adăugăm accente strălucitoare aurii sau argintii dacă vrem o notă glam. Similar roșului, dacă nu îți place clasicul roșu, este vișiniul- burgundy.  O altă opțiune de culoare cu care mergi la sigur în această perioadă festivă este albul, pur și diafan ca zăpada sau aripile îngerilor. 

Dacă nu ești mare fan al articolelor vestimentare colorate, mai există opțiunea de a aduce pete de culoare prin accesorii. Accente de roșu, vișiniu, verde, carouri în aceste nuanțe se pot regăsi în ținuta ta și pot potența și îmbogăți un look simplu. 

Optează fie pentru ținute colorate, cu atitudine fie pentru ținute clasice, o cămașă albă și blugi sau o rochie neagră, dar accesorizate cu o broșă/ bijuterii/ eșarfă/ curea/ cravată/ pantofi în nuanțe crăciunești. Poți alege ținute într-o singură culoare: all black + auriu/ argintiu, vișiniu/ roșu + auriu sau chiar all white + auriu/ argintiu, garantez că vei fi o apariție senzațională la petrecerea de Crăciun.

Ce materiale alegem?

De sărbători ne dorim eleganță, rafinament și o apariție senzațională. Ne-am săturat cu toții de blugii și pantalonii de bumbac pe care-i purtăm zilnic. De tricourile și bluzele de flanel, cu care ne simțim confortabil zi de zi. Sărbătorile sunt despre a ieși din tiparul zilnic, despre a-ți da voie să îndrăznești mai mult. 

Recomandarea mea în materie de materiale este să le alegi după prețiozitate, pentru o apariție ce întoarce capete. Alege satin, mătase, materiale cu fir lucios, fluide și diafane, paiete și lurex, catifea sau velur, organza sau dantelă, blană sau pene. Mizează pe transparență și combinații de texturi (mat cu lucios, fin cu pufos), joacă-te și experimentează- #StilulSeÎnvață prin experimente stilistice.

Ce purtăm? Cum alegem ce articole îmbrăcăm?

Alegem rochii? Fuste? Pantaloni? Salopete?

Această alegere e foarte subiectivă, dar am să îți ofer 2 elemente de ghidaj:

– Forma corpului

– Nivelul de confort dorit

Eu recomand să alegi ceva în care te simți bine și care te avantajează. Forma corpului este foarte importantă pentru această decizie, așadar, dincolo de confort și preferința personală, vezi ce îți stă bine. Decide ce anume vrei să scoți în evidență și alege în consecință! Să fie picioarele?

Poartă o fusta/ rochie mini sau una midi cu șliț adânc pe picior. Bustul: orice alegi ia un decolteu feminin. Șoldurile? Alege o salopetă sau o pereche de pantaloni care se așează impecabil pe șoldurile și fundul tău. 

Ca nivel de eleganță, le putem poziționa în aceeași zonă, e important ca ele să fie din materiale fine, prețioase, care au o notă festivă. Printre ele se numără: mătasea, satinul, catifeaua, velurul, voalul, organza.

Ce greșeli să evităm?

E foarte important să nu te împopoțonezi, să nu pui prea multe accente lucioase într-o singură ținută. Fii atent la texturi și la culori, evită să faci asocieri de materiale sau culori pe care nu ești sigură. Nu pune decât un articol vestimentar lucios/ cu paiete, la care poți pune și un accesoriu asortat.

Pantofii și accesoriile e important să fie impecabile, să se potrivească ținutei. Nu purta și paiete, și fir lucios, și materiale cu irizații și blană sau pene- riscul cel mai mare e să exagerăm cu texturile. Cel mai important este: nu arăta prea multă piele, ai grijă să nu ai o apariție vulgară. 

Ce alegem să purtăm la petrecerea de acasă?

În cazul în care petrecerea e acasă, aș merge pe articole comode, dar totuși mai deosebite. O rochie cu sclipici, o cămașă mai deosebită sau un tricou cu un print vesel. Cred că, deși ne petrecem acasă, e important să avem o ținută festivă, fiindcă e un moment de sărbătoare și astfel intrăm mai bine în atmosferă.

Ce purtăm la cabană? Dar la restaurant?

La cabană e esențial să fim comozi, dar hai să adăugăm o notă glam. Pune puloverul acela blănos lângă o fustă de catifea sau ia un pulover cu irizații sau fir auriu și pune accesorii: niște cercei lungi sau un colier cu pietre se potrivesc și peste un pulover sau o rochie tricotată.

La restaurant, dress-code-ul ne cere eleganță. Așadar mergem către rochii sau salopete elegante, din mătase, satin, organza, catifea, velur, fuste rafinate și topuri cu paiete sau fir lucios, iar domnii pantaloni de costum cu o cămașă cu imprimeu discret sau simplă, alăturată unei veste sau un sacou prețios. 

Vă doresc apariții senzaționale și distracție plăcută!

Sărbători fericite, să vă bucurați de tot, toți și toate! 

Crede în Tine!

Lasa un comentariu