Vrei să ai haine albe, imaculate, fără pete şi fără să se îngălbenească, sezon după sezon?


An după an, hainele albe se mențin în trend, indiferent dacă este vorba despre pulovere moi și pufoase iarna sau de rochii vaporoase din dantelă vara.

Este perfect adevărat că hainele albe sunt preferatele noastre atunci când vine vorba despre lista lucrurilor pe care le vom pune în valiza pregătită pentru vacanța la mare sau în rucsacul gata să ne însoțească într-o escapadă la schi.

Însă, la fel de adevărat este faptul că hainele albe pot fi purtate o singură dată. Se pătează ușor, se îngălbenesc de la statul în dulap, capătă prea repede culoarea jeanșilor peste care stau o zi întreagă, iar țesătura tinde să se deterioreze prea repede atunci când insistăm cu spălatul la mașină.

Ce putem face însă ca să ne păstrăm hainele albe favorite impecabile, la fel ca în prima zi?

E simplu: trebuie să fim atenți la modul în care spălăm hainele albe și trebuie să ținem cont de câteva reguli simple.

• Spală hainele albe cât poți de repede după purtare. Nu lăsa ca transpirația, petele de orice fel, praful sau sarea de mare să se stabilească prea bine în țesături – va fi foarte complicat să mai scoți aceste pete.

• Trebuie oare să mai accentuăm? Hainele albe nu vor fi spălate niciodată împreună cu alte haine colorate (nu, nici bej sau gri sau bleu!) și vor fi uscate separat. De asemenea, dacă îți dorești haine albe impecabile, ca noi, ai grijă să ai în casă un detergent dedicat acestui tip de țesături, dar și un balsam care să redea suplețea fibrelor naturale.

• Atenție: nu toate piesele albe pot fi spălate la temperaturi foarte mari. Astfel, prima regulă de care trebuie să ții cont este separarea produselor în funcție de eticheta lor. Prosoapele, șosetele, cearșafurile – toate pot fi spălate cu apă foarte caldă. Spală articolele care sunt predispuse la mucegai, ciuperci și acarieni în apă fierbinte. Cămășile albe din poplin, tricourile din bumbac sau pantalonii din in natural fac parte din categoria produselor care trebuie spălate la temperaturi mai mici (altfel riști să se micșoreze sau să-și schimbe forma).

• Dacă hainele albe au pete de cafea, vin, noroi sau chiar pete de transpirație, pregătește-le temeinic înainte de a le arunca în mașina de spălat. Astfel, toarnă puțin detergent lichid Ariel Mountain Spring în chiuvetă peste apa călduță și, după ce le lași câteva minute la înmuiat, freacă ușor petele de pe țesătură cu mâna sau cu un burete delicat. Apoi poți să le pui în mașina de spălat, alături de o capsulă Ariel 3in1 PODS. Dacă alegi să folosești detergent praf, nu-l turna niciodată direct peste hainele albe, ci dizolvă-l înainte într-o cană cu apă călduță. Alege detergentul automat dedicat hainelor albe, Ariel White & Color.

• Spală separat cămășile albe din mătase, în apă călduță sau rece, de mână – insistă în zona manșetelor și gulerelor – și folosește balsam pentru rufe delicate. La fel, puloverele albe din cașmir sau din mohair trebuie spălate de mână, cu apă mai degrabă rece și cu detergent special, urmând să fie înmuiate în apa în care a fost turnat balsamul, apoi clătite ușor și presate pentru a scoate apa în exces.

• Nu lăsa la uscat în plin soare rufele albe, și nici pe caloriferul fierbinte; riști să le îngălbenești!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu