Alege să fii fericit!


„Fericirea este plăcerea sufletului. O simplă senzație, un sunet, o culoare, atingerea mâinii unei femei, dacă angajează sufletul, devine o fericire.’’ Garabet Ibraileanu

Căutarea fericirii este ceea ce ne motivează pe fiecare dintre noi, toți ne dorim să fim fericiți și ne dedicăm această viață umplerii acestui gol.

În spatele oricăror nevoi sau dorințe privind dragostea, confortul, bunătatea, puterea faima și multe altele, stă nevoia de găsire a fericirii care se găsește în fiecare dintre noi într-un mod conștient sau inconștient.

Trebuie să precizăm că nu se cunoaște o rețetă concretă a fericirii !

Nu există o cale, o știință sau anumite legi care să ne arate drumul spre fericire.

Însă, spre bucuria noastră avem indicii care ne pot călăuzi în călătoria ce are ca scop căutarea fericirii, care câteodată poate fi anevoioasă.

Fericirea, în mod clar provine din interiorul nostru, al conștiinței noastre de unde percepem totul și se manifestă mai apoi în lumea exterioară. Nu ceea ce ni se întâmplă în viață ne determină fericirea ci mai degrabă modul în care reacționăm la ceea ce ni se întâmplă.

Așadar, percepția noastră, punctul nostru de vedere sunt acele lucruri care ne fac fericiți sau nefericiți. Cu alte cuvinte Fericirea este subiectivă. Noi deținem controlul asupra fericirii noastre și numai noi decidem cea ce gândim. Nimeni altcineva nu ne poate pune gânduri în minte, așadar pentru a fi fericiți trebuie să ne concentrăm pe gânduri pozitive.

Cunoscând acest lucru, totuși cât de des facem însă contrariul?

Nefericirea ta se datorează faptului că viața ta nu este așa cum ai vrea tu să fie, dar viața nu ține cont de așteptările noastre ci noi ar trebui să ne mulăm după ceea ce ni se întâmplă zi de zi.

Viața este imprevizibilă, noi adesea spunem că „ o să fiu fericit atunci când….” și este cea mai mare greșeală pe care o facem, ar trebui să scăpăm de această proiecție a imaginației noastre și de această condiționare…dacă o să mi se întâmple un anumit lucru o să fiu fericit.

Viața nu este perfectă, de fapt nimic și nimeni nu este perfect. Avem perioade când suntem veseli, exuberanți, sau triști și frustrați, momente când avem realizări sau eșecuri. Asta e viața!

Atâta timp cât ne amăgim cu „ o să fiu fericit atunci când….” nu vom realiza nimic și vom sta pe loc. Fericirea este o decizie.

Mulți oameni își trăiesc viața așteptând să ajungă la fericire ca și cum fericirea o poți obține urcându-te într-un tren și găsind-o la stația următoare. Ei își imaginează că într- o zi totul le va pica din cer și vor fi „loviți” de fericire. Cum s-ar spune „ o să răsară soarele și pe strada mea”, dar dacă alegem să sperăm și să așteptăm să răsară soarele și pe strada noastră riscăm să nu mai vedem niciodată soarele.

Ar trebui să ne reamintim că nu avem așa mult timp la dispoziție, că nu suntem veșnici pe pământ și că nu avem așa mult timp de risipit pentru a aștepta fericirea.

Fericirea nu depinde de ziua de maine, Fericirea este acum, este azi în momentul prezent, iar o persoană veselă și optimistă nu este influențată de suișuri și coborâșuri. Pentru aceea persoană, viața este ca un râu care curge lin. Ea știe în primul rând să ofere, să dăruiască și nu are așteptări în schimb. De asemenea, pentru această persoană tot ceea ce contează este să trăiască simplele momente pe care i le oferă viața.

Fericirea este în interiorul nostru, este un dar, nu trebuie decât să fim conștienți de el și să îl primim în viața noastră.

Lasă-mă să-ți propun câteva sugestii despre cum să menții starea de fericire și de bucurie deplină în timp ce navighezi în acest ocean numit viață.

Ține minte, trăim în două lumi simultan, lumea interioară și lumea exterioară. Ca să devii mulțumit și să poți experimenta fericirea în viața de zi cu zi trebuie să fim în permanență conștienți de aceste două lumi simultane, cea interioară și cea exterioară.

Pașii pe care îi voi menționa mai jos sunt destinați să ne țină fermi pe calea libertății și a fericirii în fiecare moment al vieții.

Fii optimist

Optimismul este cheia fericirii.

Întotdeauna ai două variante de a alege, indiferent de situația în care te afli în momentul respectiv.

Așadar, ori alegi întunericul, negativismul, pesimismul ori calea luminii, optimismul.

Întotdeauna trebuie să alegi atitudinea pozitivă, indiferent de situație.

Consecințele alegerii tale diferă în funcție de ce ai decis că e mai bine pentru tine. Cu alte cuvinte, dacă ai ales să fii optimist fii sigur că rezultatele îți vor fi pe măsura așteptărilor. În loc să-ți aștepți eșecul, mai bine alege să fii optimist și să gândești la reușită. În orice moment poți reuși, însă trebuie să-ți amintești ca întotdeauna să te uiți în direcția potrivită. Ține minte că dacă vrei să te uiți tot timpul la soare, nu vei avea cum să visezi și să te împiedici de umbre.

Așadar, optimismul nu numai că ne ajută să alegem mai ușor fericirea, dar ne oferă posibilitatea de a trăi mai mult, mai sănătos și mai frumos.

Petrece timp cu tine însuți

Alocă-ți timp ca să stai cu tine însuți din când în când.

Ascultă-ți bătăile inimii, gândește-te la ceea ce ți-ai propus să faci de acum încolo, reevaluează-ți obiectivele și mijloacele de atingere a lor. Singurătatea este esențială pentru o persoană care adoră să fie în compania ei, pentru că acea persoană va fi întotdeauna fericită.

Fericirea ei nu depinde de prezența sau de bunăvoința altcuiva, timpul petrecut de unul singur îți dă posibiltatea să reflectezi în liniște și să decizi mai bine asupra priorităților pe care trebuie să le urmărești.

Găsește-ți un loc unde nu vei fi deranjat, așează-te comod, închide ochii și ascultă-ți vocea interioară. Te asigur că aceasta nu te va trăda niciodată.

Zâmbește

Zâmbește și razi mai mult, fii mai blând cu tine însuți și cu ceilalți.

Învață să te relaxezi și să râzi, râsul este cel mai mare dușman al stresului.

Osho, spunea că „râsul este religia fundamentală”, râsul este manifestarea stării tale interioare.

O persoană fericită va fi întotdeauna gata să izbucnească în râs. Nu este nevoie sa aștepți sosirea Zilei Internaționale a Fericirii ca să te bucuri de un râs sănătos. Râzi în fiecare zi și bucură-te de fiecare clipă și moment din viața ta, razi ca un copil și razi mai ales atunci când nu te simți tocmai grozav.

Când râdem, suntem în prezent, beneficiile râsului sunt nenumărate, râsul este bun și pentru psihic, ne oferă o strălucire interioară și ne face fericiți.

Un zâmbet este o poartă deschisă către suflet.

Crează bucurie în jurul tău

Avem, cu toții momente speciale în viețile noastre, ne întâlnim cu ele, mai mult sau mai puțin în fiecare zi. Le putem descoperi în zâmbetul unei persoane dragi, sau chiar în zâmbetul unui necunoscut. Le găsim în îmbrățișarea unui copil, în prezența unui prieten sau în atingerea unei persoane iubite.

Dacă vei încerca să faci pe cineva fericit vei vedea că fericirea se întoarce și la tine.

Gândește-te la acele momente din viața ta când ai fost copleșit de bucurie, în acele momente ai fost îndrăgostit de tine și de restul lumii, în acele momente te-ai simțit ca și cum ai putea cuceri întregul univers.

Din această credință și din această dragoste ne modelăm viețile și prin aceste lucruri simple cunoaștem fericirea.

Gândește-te la lucrurile simple care îți aduc bucurie și propune-ți să le atragi în viața ta cât mai des cu putință, captează aceste momente de bucurie cât mai adesea și absoarbe-le în prezentul tău.

Bucură-te de lucrurile simple

Cea mai bună soluție pentru obținerea unei fericiri constante este să căutăm în fiecare zi fericirea în lucrurile simple, lucrurile mărunte care ne produc plăcere și ne aduc bucurie în suflet.

Fericirea se află acolo în lucrurile simple, în soarele jucăuș, în verdele crud și timid care colorează pământul, în albastrul cerului, în roua dimineții, în momentele tale cu tine, în copacii înmuguriți, în florile care ne înmiresmează simțurile, fericirea este într-o carte pe care o citești, în muzica pe care o asculți, în ploaie, în fulgii de nea, în interiorul tău, fericirea stă în lucrurile simple.

Fericirea este pretutindeni, depinde numai de noi unde o căutam și ce alegem să privim răsăritul sau furtuna, frumosul sau urâtul.

Trăiește fiecare clipă

Trăiește fiecare zi ca și când ar fi ultima pentru că într-o zi chiar va fi ultima zi din viața ta. Trăiește-ți la maxim clipa vieții, viața este prețioasă și fragilă, fiecare clipă din viața noastră trebuie să o facem să fie speciala și unică, fiindcă nu știm niciodată când va cădea cortina.

Trăiește prezentul și nu te baza pe ziua de maine, pentru că este important să trăiești ziua de azi, clipa de față, momentul de față cel prezent il simți și îl trăiești, mâine nu se știe ce va fi.

Trăiește fiecare clipă frumos, într-un mod constructiv, bucura-te de viață, trăiește frumos, iubește frumos, bucură-te de soarele care te mângâie și încearcă să-ți încălzească sufletul înghețat, de ploaia care îți spală sufletul, de o noua zi în care poți merge mai departe.

Iubește oamenii pentru că maine te pot părăsi fără să apuci sa-ți iei rămas bun de la ei, iubește viața, iubește fiecare clipă și toate astea te vor face cel mai fericit om de pământ.

Fii recunoscător

Învață să fii recunoscător pentru tot ceea ce ești, pentru că te-ai născut pe acest pământ, pentru că ești sănătos, pentru că ai ce mânca, pentru că poți să vezi.

Gândește-te că sunt oameni care s-au născut orbi și nu știu cum arată soarele, nu știu cum arată lumina zilei, nu știu cum arată întunericul, nu știu cum arată ființa care le-a dat naștere, nu știu cum arată cerul senin, cum arată florile, frunzele, copacii, natura, frumosul și cu toate astea ei sunt fericiți și recunoscători pentru ceea ce sunt și se bucură de fiecare clipă din viața lor și știu să mulțumească lui Dumnezeu pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce au.

Îți poți imagina toate astea?

Este greu de imaginat pentru un om care s-a născut perfect sănătos și care are toate simțurile sănătoase să își imagineze o lume fără culoare, fără imagine, dar cu toate astea, acești oameni minunați știu să fie recunoscători lui Dumnezeu și sunt fericiți spre deosebire de noi care ne plângem din orice.

Mulțumește lui Dumnezeu pentru fiecare zi și fiecare clipă din viața ta, pentru tot ceea ce ai, pentru tot ceea ce ești, pentru oamenii care îi ai în viața ta, pentru toate lucrurile simple care te fac fericit.

Fii recunoscător pentru momentele în care crești, fii recunoscător pentru limitările tale pentru că îți dau ocazia de îmbunătățire, fii recunoscător pentru greșelile tale pentru că ele te învață lecții valoroase, fii recunoscător pentru fiecare provocare pentru că îți întărește puterea și caracterul. A fi recunoscător înseamnă a fi fericit cu viața ta.

Fericirea este o alegere pe care tu o faci în fiecare secundă, în fiecare zi și de tine depinde ce alegi, fericirea sau supărările.

Alege să fii fericit cu viața ta așa cum este ea acum, caută în ea lucrurile frumoase, lucrurile care te motivează, lucrurile care îți fac plăcere și caută-le acolo în lucrurile simple, în interiorul tău pentru că acolo vei găsi Fericirea.

Fii fericit!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu