The Bucket List – Ultimele dorinţe


„Știi, vechi egipteni aveau o credință frumoasă despre moarte. Când sufletele lor ajungeau la intrarea în rai, paznicii le puneau două întrebări. Răspunsurile la acestea determinau dacă aveau voie să intre sau nu: Ai găsit bucurie în viață? Viața ta a adus bucurie altora?– The Bucket List

„The Bucket List” „Ultimele dorințe„ este povestea a doi bărbați bolnavi de cancer în fază terminală. Ei se decid ca înainte de a muri să scrie o listă cu ultime lucruri ce vor să le facă și își realizează fiecare dorință, rând pe rând.

Profesorul de filosofie al lui Carter Chambers – Morgan Freeman dăduse drept temă studenților săi alcătuirea unei liste cu tot ceea ce și-ar dori să facă și să vadă un om în timpul vieții, dar căsătoria, familia și grijile cotidiene transformă treptat, treptat această listă de dorințe într-o amintire cu gust amar.

Pe de altă parte, miliardarul Edward Cole – Jack Nicholson n-a văzut in viața lui o listă care să conțină altceva decât cifre.

De când se știe, a fost prea ocupat cu afacerile și construirea propriului său imperiu financiar pentru a se gândi vreodată ce și-ar dori cu adevarat în viată.

Amândoi au cancer în fază terminală. Deși la început nu se suportă unul pe altul reușesc să devină prieteni și încearcă să își îndeplinească cele  100 de dorințe înainte sa moară.

Filmul a popularizat termenul de „Bucket list” drept lista cu lucruri pe care vrei să le faci înainte să mori. Acum câțiva ani mi-am creat și eu o astfel de listă, iar în timp am reușit cu mare satisfacție să realizez unele și să descopăr altele pe care vreau să le împlinesc înainte de a muri.

Un film excepțional, cu doi actori foarte buni Nicholson și în special Freeman sunt unii dintre actorii mei preferați și care trebuie văzut.

 

Crede în Tine!

Lasa un comentariu