Cele 10 Cărţi de Dezoltare personală şi spirituală pe care ţi le recomand să le citeşti


Selecția de cărți pe care o voi prezenta în acest articol, reprezintă cărțile care au avut un efect extraordinar de puternic asupra mea.

Sunt cărți care m-au motivat în perioadele mai dificile din viața mea și aici mă refer la cărțile lui Norman Vincent Peale – Forța gândirii pozitive și Spune „ pot“ și vei putea, cărți pe care le recomand cu drag tuturor.

Din punctul meu de vedere, aceste cărți trebuie citite într-o viață, aceste cărți ne ajută în dezvoltarea noastră personală și spirituală, ne ajută să ne cunoaștem cu adevărat și ne crește încrederea în propriile forțe.

 

„Citeşte! Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârşit de idei şi imaginaţii.” Mihai Eminescu

1. Eckhart Tolle – Puterea prezentului

Considerat unul dintre cei mai originali maeştri spirituali ai zilelor noastre, Eckhart Tolle ne poartă paşii pe calea eliberării de suferinţă şi pe cea a dobândirii păcii lăuntrice.

La 29 de ani, a reuşit să depăşească o depresie profundă, devenind astfel preocupat de beneficiile experienţelor spirituale.

Neaderând la nicio religie sau tradiţie anume, el transmite un mesaj simplu, dar cu un impact semnificativ asupra vieţilor cititorilor săi.

Busola către esenţa sinelui tău este în mâna ta. Trebuie doar să te deta­şezi de zgomotul şi de agitaţia lumii exterioare şi să o descoperi pierdută printre resorturile tale interioare. Apoi, poţi să revii, puternic şi inspirat, printre semenii tăi şi să trăieşti o viaţă fericită, lăsând, în acelaşi timp, o moşte­nire spirituală care să dureze mai multe generaţii.

Cum dobândim puterea prezentului?

Ce înseamnă, de fapt, momentul prezent în viaţa noastră şi de ce este atât de important?

Cum reuşim să trăim acea stare de conştiinţă trează care ne ajută să ne păstrăm sănătatea fizică şi sufletească?

Plecând de la bestsellerul Puterea prezentului, această carte cuprinde învăţături esenţiale, meditaţii şi exerciţii care pot fi uşor înţelese şi puse în practică de către oricine. Scopul lor este să te înveţe să-ţi explorezi geografia lăuntrică şi să desenezi diagramele puterii tale interioare pe care să le foloseşti toată viaţa.

Eckhart Tolle face o demonstraţie elegantă a potenţialului transformator al trezirii prezenţei în fiinţa ta.

Călătoria spirituală la care te face părtaş autorul îţi oferă abilităţile fundamentale pentru a naviga prin destinul tău cu o hartă interioară cât mai precisă.

2. Norman Vincent Peale – Forța gândirii pozitive

Bestseller internaţional, vândut în peste 20 de milioane de exemplare și tradus în peste 40 de limbi

„Scopul acestei cărţi este unul simplu şi direct. Ea nu emite pretenţia de a avea o calitate literară excepţională, nici nu caută să facă dovada erudiţiei mele ieşite din comun. E vorba, pur şi simplu, de un ghid practic care vă încurajează la acţiune în scopul autoperfecţionării. Am scris aceste pagini propunându-mi un singur obiectiv: să-mi ajut cititorii să trăiască o viaţă fericită, plină de satisfacţii şi împliniri; cartea reprezintă efortul meu de a împărtăşi o experienţă spirituală cu ceilalţi şi, dacă m-a ajutat pe mine, sunt convins că poate fi de folos şi altora. Am scris-o şi dintr-o înţelegere profundă pentru durerea, greutăţile şi lupta ce ne caracterizează existenţa. Citind-o, veţi învăţa să gândiţi pozitiv, fără a vă stabili ca unic ţel gloria, avuţia sau puterea, ci având în vedere întoarcerea la credinţă pentru a trece peste înfrângeri şi a vă conduce viaţa în spiritul unor valori creatoare autentice. Veţi învăţa să trăiţi după reguli stricte de disciplină, care vă vor ajuta să vă învingeţi propriile limite şi să depăşiţi toate obstacolele vieţii.“ Norman Vincent Peale

Cartea de faţă a ajutat milioane de bărbaţi şi femei să aibă o viaţă împlinită pe toate planurile.

În acest bestseller extraordinar, dr. Peale demonstrează puterea credinţei puse în aplicare. Cu ajutorul tehnicilor prezentate în carte, puteţi aduce un plus de energie vieţilor voastre şi puteţi dobândi impulsul de care aveţi nevoie pentru a vă transforma în realitate toate dorinţele şi speranţele.

Veţi învăţa să credeţi în voi şi în tot ceea ce faceţi, să deveniţi mai puternici şi mai motivaţi, să dobândiţi puterea necesară pentru a vă atinge obiectivele, să vă îmbunătăţiţi relaţiile de natură personală şi profesională, să preluaţi controlul asupra vieţilor voastre, să învăţaţi să fiţi mai relaxaţi şi mai buni cu voi înşivă.

Norman Vincent Peale (1898–1993), autorul a 46 de cărţi, a fost un reputat orator specializat în probleme motivaţionale, cunoscut în lumea întreagă sub numele de „Predicatorul de milioane“

3. Normant Vincent Peale – Spune „pot“ și vei putea

Cartea Spune „pot“ şi vei putea! este o pledoarie pentru tenacitate, pentru învingerea temerilor şi pentru cultivarea unei gândiri optimiste.

Este, până la urmă, o pledoarie pentru viaţă, cu nelipsitele ei probleme — care, de altfel, sunt menite să ne formeze, nu să ne îngenuncheze.

Cu fiecare obstacol pe care îl depăşim, ne regăsim mai puternici.

În vederea consolidării încrederii în forţele proprii, Norman Vincent Peale lansează ideea de a ne rezolva dificultăţile prin raţionament, adoptând soluţii pe care, în mod obişnuit, nu le avem în vedere.

Autorul ne îndeamnă să ne menţinem sănătatea spirituală, să folosim anticipaţia pozitivă pentru a obţine ceea ce ne dorim şi, mai ales, să ne identificăm forţa interioară, reuşind, astfel, să trecem peste orice greutate.

Filosofia gândirii pozitive împărtăşită de Norman Vincent Peale a avut o influenţă nemaiîntâlnită în vieţile a milioane de oameni din toată lumea, iar cărţile sale, al căror mesaj transcende timpul, oferă inspiraţie atunci când aceasta este cu adevărat necesară, ajutându‑ne să avem o viaţă mai împlinită şi mai fericită, cu mai multe satisfacţii.

Recomand această carte celor care nu au încredere în forțele proprii, celor care consideră  că nu pot să facă față provocărilor cotidiene.

4. Florin Roșoga – 24 de ore

Cartea ’’24 de ore’’ scrisa de Florin Rosoga este o carte tare dragă sufletului meu, această carte arată pas cu pas că nu durata unei zile este importantă, ci modul cum iți folosești minutele din cele 24 de ore ale zilei determină eficiența ta zilnică.

Este o carte ideală pentru cine dorește să învețe și să aplice regulile de gestionare a timpului, timpul fiind cea mai importantă resursă și totuși cea mai prost gestionată, pentru că timpul inseamnă viată!

24 de ore este tot timpul de care dispunem in fiecare zi. Nu mai mult, nu mai putin.

Doar modul în care folosim cele 24 de ore definește cine vom deveni peste ani.

Definește realizările noastre și insuccesele pe care le vom avea.

O viată împlinită înseamnă să facem ceea ce contează pentru noi și să găsim un echilibru între muncă pe de o parte, respectiv noi înșine pe de altă parte.

Să facem ceea ce ne place și să ne placă ceea ce facem și este decizia fiecăruia dintre noi să ne reinventăm felul în care lucrăm pentru a ne schimba viitorul.

Această carte este una simplă și scurtă.

Este un manifest pentru productivitatea personală ca și instrument al unei vieți fericite, ne învață cum durata unei zile decide dacă ai timp sau nu.

Florin Rosoga vine cu strategi simple implementate de cei mai de succes oameni din lume, ne învață cum să gestionam timpul, ne învată cum să avem încredere în noi și să pornim la drum, cum să abordăm provocările zilnice, cum să obținem performanța, cum să rămânem concentrați pe rezultate, ne învață arta de a obține.

O carte pe care o recomand din tot sufletu.

5.Elizabeth Gilbert- Mănâncă Roagă-te Iubește

Mănâncă Roagă-te Iubește este, fără îndoială, unul din cele mai cunoscute titluri de roman ale ultimilor ani. În spatele succesului său răsunător, se află scriitoarea de origine americană Elizabeth Gilbert.

Liz Gilbert e o femeie de succes aflată în jurul vârstei de 30 de ani. Cu toate acestea, Liz se confruntă cu tot felul de temeri, nesiguranță, panică, nemulțumire. Divorțul, la care se adună și o relație ulterioară eșuată, o aruncă într-un hău și mai mare – unul aparent fără scăpare.

Nemaiștiind ce să facă, Liz se hotărăște să plece în lume pentru a se regăsi. Astfel își propune să viziteze trei țări.

În prima dintre acestea, Italia, gustă din “la dolce vita” și, implicit, din deliciile sale culinare.

În India, se retrage într-un ashram, unde, prin asceză (trezirea la 3 dimineața, meditație și frecat de podele) află ce este căutarea spirituală.

În ultima ţară vizitată, Indonezia, încearcă să își împace trupul și sufletul, descoperind echilibrul care se numește “fericire” dar și marea dragoste.

Un roman autobiografic profund, dar și amuzant pe alocuri, ce poate fi considerat a fi bun și drept o care de dezvoltare personală – chiar e plină de tâlc și de sfaturi înțelepte.

Mănâncă Roagă-te Iubește reprezintă instrucțiunile urmate de autoare pentru a găsi fericirea.

Una peste alta, Mănâncă Roagă-te Iubește este o lectură captivantă, o incursiune în cultura a trei țări fascinante și povestea regăsirii de sine a uneia din cele mai cunoscute autoare ale momentului!

6. Paul Coelho – Alchimistul

Alchimistul, extraordinarul roman al lui Paulo Coelho, a inspirat milioane de cititori din întreaga lume.

Cartea, uluitoare prin simplitatea şi înţelepciunea ei, este povestea unui păstor andaluz pe nume Santiago care îşi părăseşte casa din Spania, aventurându-se în deşertul egiptean pentru a găsi o comoară îngropată în Piramide.

Nimeni nu ştie care este comoara sau dacă Santiago va avea puterea să depăşească obstacolele întâlnite în drumul prin deşert.

Dar ceea ce începe ca o călătorie în căutarea unor bunuri lumeşti se transformă treptat în descoperirea comorii ascunse înlăuntrul său.

Alchimistul de Paul Coelho este o carte despre viață.

Citind această carte am învățat faptul că fiecare om are destinul său indiferent că este păstor sau rege, am învățat că trebuie să valorific mai mult prezentul și mai puțin sau chiar deloc trecutul și viitorul, am învățat că trebuie să țin cont mai des de ceea ce îmi spune inima și am mai învățat că nu trebuie să renunț atunci când îmi doresc ceva cu adevărat.

O recomand cu mare drag.

7. Antoine de Saint-Exupery – Micul Prinţ

„Micul print” de Antoine de Saint-Exupery este o capodoperă a literaturii universale , destinată atât copiilor cât şi adulţilor, având ca teme principale prietenia, dragostea şi frumosul .

Micul Prinţ este o pledoarie despre iubire, pace, prietenie, comunicare între lumea copiilor şi cea a adulţilor, relaţionare, încredere, o carte de interpretare a simbolurilor, a mesajelor, o carte despre frumuseţe, şi ocrotirea ei, o carte despre valorile omenirii.

8. Chris Simion – 40 de zile

Un roman scris în 40 de zile, un joc al introspecţiei şi al regăsirii de sine.

Recomandat persoanelor aflate în derută existenţială, cu alergie la minciună şi cu tulburări de maturitate.

Jocul începe cu o singură pistă: sufletul tău. În fiecare zi cobori în tine, în adânc.

N-ai cum să te ntorci, n-ai cum să te opreşti, ci doar să mergi înainte.

Ultima zi este răscrucea, momentul deciziei: „încotro?”.

Cele 40 de zile de reflecţie şi sinceritate îţi dau răspunsul şi la final nu mai ai nicio şansă de ezitare… simţi exact pe unde s-o iei.

9. Chris Simion- În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la Mine

Cărţile scrise de Chris Simion ocupă un loc special în biblioteca mea, iar această carte este o carte exceptionala!

O recomand din tot sufletul!

„Moartea este primul mister care tulbură adânc conştiinţa umană. Puţini sunt cei pregătiţi să moară. Atunci când trăieşti cu adevărat, simţi viaţa în nuditatea ei. Când nu-ţi mai este frică de nimic, eşti liber. Iar atunci când eşti liber, nimeni nu te mai înlănţuie. Nici măcar Dumnezeu. Şi El se sperie de cei care sunt pregătiţi să moară, care au învăţat să zboare şi, disperat să nu-i piardă, le taie aripile. Ceea ce nu ştie nici măcar Dumnezeu este că atunci când eşti pregătit să zbori în Infinit, zbori şi fără aripi.“ – Chris Simion

10. Zig Ziglar- Motive pentru a zâmbi

Fiecare dintre noi are nevoie de un cuvânt bun, de susţinere, pentru a putea trece peste dificultăţile cotidiene.

Cartea lui Zig Ziglar vă oferă sfaturile de care aveți nevoie, istorisiri care vă fac ziua mai bună, precum şi citate pline de tâlc ale unor personalităţi din diverse domenii.

Toate acestea vă vor ajuta să aveți o viziune optimistă asupra vieţii şi a relaţiilor dintre oameni, necesară pentru împlinirea personală şi atingerea scopurilor propuse.

Cartea de faţă reprezintă ajutorul spiritual de care aveți nevoie pentru a vă confrunta plin de seninătate cu propria existenţă, deoarece transformă înţelepciunea, răbdarea şi umorul în aliaţi de nădejde pentru învingerea adversităţilor.

Zig Ziglar îţi împărtăşeşte atât propriile experienţe, cât şi pe cele ale altora, oferind exemple menite să vă motiveze şi să vă inspire în toate aspectele vieţii.

Poveştile emoţionante despre oameni care au depăşit handicapuri şi dezavantaje sau care au întrecut orice aşteptări în domenii din care fuseseră iniţial excluşi ne învaţă adevărate lecţii de viaţă, determinându-ne să revenim la ele iar şi iar, pentru ca mai apoi să le transmitem şi altora, care să le descopere, la rândul lor.

Nu contează nici de unde începeți şi nici măcar evenimentele prin care treceți în drumul dumneavoastră. Important este să perseverați şi să nu încetați niciodată să aveți încredere în propria persoană.

„Fiecare carte pare că închide în ea un suflet. Şi, cum o atingi cu ochii şi cu mintea, sufletul ţi se deschide ca un prieten bun.” Maxim Gorki

 

Crede în Tine!

Lasa un comentariu