Cele mai frumoase citate ale lui Eleanor Roosevelt care să te îndrume zi de zi


Anna Eleanor Roosevelt a fost Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, soția Președintelui Statelor Unite ale Americii Franklin Delano Roosevelt, diplomată și activistă pentru drepturile omului, una dintre femeile cele mai influente ale secolului al XX-lea. De asemenea a fost americanca ce a ocupat cel mai mult timp postul de Primă Doamnă.

Am ales cele mai frumoase citate ale lui Eleanor Roosevelt care mi-au plăcut în mod deosebit și după care mă ghidez în viață.

„Viitorul le aparține celor care cred în frumusețea visurilor lor.”

„Fă ceea ce simți că e bine pentru că oricum vei fi criticat.”

„Fericirea nu este un scop, este un produs secundar. Paradoxal, singura cale sigură de a rata fericirea este a-ţi contura o direcţie de viaţă axată pe a-ţi face plăcere ţie, complet şi exclusiv. După o perioadă scurtă de timp, una foarte scurtă chiar, vei avea numai foarte puţin de iubit la viaţă. Pentru că ceea ce ne menţine interesul de a trăi şi ne face să aşteptăm cu nerăbdare ziua de mâine este a le oferi plăcere celorlalţi.”

„Cineva m-a întrebat odată ce consider eu că sunt cele mai importante trei cerinţe pentru fericire. Am răspuns: Sentimentul că ai fost sincer cu tine însuţi şi cu cei din jur; sentimentul că ai făcut ce ai putut mai bine atât în viaţa personală, cât şi în cea de serviciu; capacitatea de a-i iubi pe ceilalţi.’ Dar mai este un aspect de bază, pe care nu înţeleg cum am putut câteodată să-l uit: este sentimentul că eşti, într-un fel oarecare, util. Utilitatea, orice formă ar lua, este preţul pe care ar trebui să îl plătim pentru aerul pe care îl respirăm, pentru hrana pe care o mâncăm şi pentru privilegiul de a fi în viaţă. Şi este o recompensă în sine, fiindcă este începutul fericirii, la fel cum autocompătimirea şi renunţarea la luptă sunt începutul nefericirii.”

„Mințile luminate discută idei, mințile mediocre discută evenimente, iar mințile mici discută oamenii.”

„Nimeni nu te poate face să te simți inferior fără consimțământul tău.”

„Învață din greșelile altora. Nu vei trăi atât de mult încât să le faci tu pe toate.”

„Femeia e ca o punguță de ceai: nu știi niciodată cât de tare este până nu o vezi cum fierbe.”

„Este uşor să aluneci în postura de a fi absorbit de propria-ţi persoană. E la fel de fatal pe cât este de uşor. Când devii absorbit de tine însuţi, de sănătatea ta, de problemele tale personale, sau de orice detaliu din viaţa ta de zi cu zi, îţi pierzi, în acelaşi timp, interesul pentru ceilalţi oameni, sau chiar mai rău, îţi pierzi legăturile cu viaţa. De aici e doar un pas până la a-ţi pierde interesul pentru lume şi pentru viaţă în sine. Acesta este începutul morţii.”

„Nu e corect să le ceri altora ceea ce tu însuți nu vrei să faci.”

Crede în Tine !

Lasa un comentariu