Seminţele pe care le semeni azi hotărăsc manifestarea viitorului tău


„Semeni o faptă, culegi un obicei. Semeni un obicei, culegi un caracter. Semeni un caracter, culegi un destin.” Dalai Lama

Unul dintre marii lideri ai lumii noastre trebuie să fi fost Iisus Hristos.

La peste două mii de ani de la moartea Lui, învățăturile  Lui continuă să transforme oamenii de pe întreg globul, la fel cum o fac și ceilalți maeștri spirituali ai lumii noastre.

Iisus a condus o echipă de doisprezece oameni care să atingă și să influențeze întreaga omenire. El însuși a fost foarte motivat și avea o încredere în Sine atât de puternică încât nu era doborâtă nici măcar de tortura fizică și de durerea imensă.

El a folosit principii de administrare și de conducere deja încercate și testate ca să-și motiveze echipa să-și atingă scopurile alese cu concentrare și perseverență.

Chiar și în fața unei opoziții teribile, El a perseverat și a continuat să-și îndeplinească acțiunile cu pasiune până când și-a atins scopurile.

Nu trebuie decât să privești către o personalitate capabilă să schimbe lumea, o lume întreagă, precum Iisus, ca să vezi credința și gradul de conștientizare necesare pentru manifestarea păcii interioare, de bine, cât și dobândirea unei vieți liniștite.

Pe măsură ce urmărești viața Lui, chiar din perioada copilăriei, vei observa că:

– Iisus respecta legea semănatului și a culesului. Știa că totul începe cu o semință  care trebuie semănată, semința pe care o semeni poate crea viitorul pe care Dumnezeu ți l-a promis.

Semințele pe care le semeni azi mai târziu hotărăsc manifestarea viitorului tău.

– Iisus era complet dedicat cauzei Lui. El și-a exprimat clar viziunea cu o credință în sine deplină. El a crezut mereu că îl avea pe Tatăl Său –Dumnezeu alături de El mereu. El a continuat să creadă și să și urmeze viziunea chiar și atunci când alții îl părăsiseră.

– Iisus a acționat decisiv. El a încercat mereu să creeze noi moduri de a gândi, reflecta mereu la noi moduri de a-și împărtăși viziunea și visurile împreună cu discipolii săi și ceilalți oameni din jur. Era nu doar un om al cuvintelor, dar și al acțiunii permanente.

– Iisus credea în disciplină. Știa că un adevărat lider are nevoie de înfrânare și viața sa a fost un exemplu al acestei calități. S-a disciplinat mai întâi pe Sine și, apoi, a așteptat ca alții să-l urmeze.

– Iisus vedea lucrurile diferit. Credințele și ideile sale nu erau mereu în concordanță cu cele ale societății din jurul său. El era îndrăzneț, era dispus să meargă până acolo unde nu mai fusese niciodată. El văzuse lucruri care putea fi, care trebuiau să fie și acționa ca să le transforme în realitate.

– Iisus acționa în ciuda temerilor lui, știa că oricine se poate simți înfricoșat și că cel mai bun mod de a depăși frica era acela de a avansa. În plus, El accepta că frica este un element omniprezent al vieții, dar refuza să fie ținut în loc de ea. Refuza pur și simplu să fie descurajat atunci când alții îi judecau motivele greșit. El știa că binele este de partea cealaltă a batjocurii și a acuzațiilor false.

– Iisus credea în puterea rugăciunii, se ruga mereu și era recunoscător și era conectat mereu cu puterea supremă. Cerea îndrumare și ajutor netăinuit, El păstra mereu legătura cu Tatăl Său, Creatorul. Iisus recurgea la speranța interioară pentru puterea și hotărârea Sa. Se concentra asupra Lui și își proteja valoroasa energie, sufletul. Iisus trăia având o atitudine de recunoștință.

Și da, subliniind aceste calități concluzionez că Iisus întotdeauna își urma inima. Vocea Sa interioară, conexiunea aceea directă cu sufletul Său, era cel care îl determina să își depășească limitele.
Iisus avea toate aceste calități ale unui om spiritual, al unui om bun cum nu o să mai existe pe acest pământ.
Acesta este modul în care oamenii minunați, oamenii de succes trebuie să trăiască.

Trebuie să urmăm vocea care izvorăște din adâncul inimii noastre, vocea aceea  care ne spune ce este corect să facem, în ciuda multor tentanții și a altor obstacole care apar pe parcursul drumului nostru în viață.

Să încercăm în fiecare zi  să semănăm  blândețea în drumul nostru.

Blândețea  înseamnă sensibilitate, deschidere, răbdare, simplitate, înțelepciune, speranță, iertare  și iubire. Toate acestea sunt virtuți foarte importante, iar dacă vrem să avem o viață frumoasă, să fim tratați cu iubire, cu deschidere și răbdare, mai întâi, noi trebuie să fim exemple demne de urmat, sa-i tratăm pe cei de lângă noi exact cum ne-ar plăcea nouă să fim tratați.

Culegem numai ceea ce semănam.

Crede în Tine !

Lasa un comentariu