“P.S. Te iubesc” de Cecelia Ahern


Cecelia Ahern poate fi numită o romantică incurabilă, care are tendința de a impresiona prin poveștile de dragoste pe care le conturează cu atâta minuțiozitate.

Imaginația ei nu lasă de dorit, chiar dacă genul abordat de ea tinde undeva spre dragoste și romantism aproape de fiecare dată. Aceste genuri sunt specifice ei, iar eu apreciez faptul că ea știe cum să se joace cu ele.

Cecelia Ahern știe să surprindă într-o manieră inedită chiar și cel mai banal lucru, chiar și cea mai banală ființă.

P.S. Te iubesc nu este doar o povestea de dragoste tipică și, nicidecum, nu este una adolescentină. Ea și-a ales ca personaje principale doi oameni obișnuiți și, totuși, atât de speciali. Holly și Garry au acel ceva special, care te atrage și prin simplul fapt că le sunt amintite numele, autoarea reușește să te facă să meditezi asupra poveștii. Dorești să descoperi ceea ce se află între ei și să aflii până unde poate ajunge povestea lor.

Povestea care stă la baza cărții este una care te sensibilizează, care te face bucățele. Cecelia Ahern te întoarce pe toate părțile și te pălmuiește, doar pentru a-ți arăta că durerea aceasta este nimic, comparativ cu cea care stă la baza romanului.

Eu am acceptat fiecare palmă și am pornit tiptil spre a descoperi ceea ce se presupune a fi un bestseller.

După moartea lui Garry, totul se răstoarnă în viața lui Holly. Plânge, tânjește după un suflet care să o asculte, ba chiar are și momente în care imaginația și vederea îi joacă feste. Ea și-l imaginează pe Garry ca fiind viu, însă, de fapt, este dureros când realizează că nu mai este în viață.

Ea nu este singura care plânge, ci alături de ea sunt toți cititorii care au pornit spre această cale. Toți acei care și-au dorit să îi descopere povestea. Printre acești cititori mă număr și eu, iar emoțiile care m-au copleșit în momentul lecturării sunt mult prea multe pentru a le putea consemna în doar câteva rânduri.

Știți sentimentul acela care te acaparează în momentul în care asiști la suferința unei persoane? Chiar ție îți vine să plângi, nu? Ținând cont de faptul că Holly este doar un personaj fictiv, ajutorul tău nu poate veni de nicăieri, tot ceea ce poți să faci, însă, este să speri că ceva bun i se va întâmpla. Să fie oare așa? Să fie în orice tragedie și o un soare?

P.S. Te iubesc, o carte specială și diferită din mai multe puncte de vedere, dar și o corabie în care sentimentele se îneacă, deoarece afli, mai apoi, că durerea a găurit-o, iar aceasta n-a făcut față.

După moartea soțului ei și după câteva zile care par o eternitate, Holly are parte de o surpriză. Astfel, prin intermediul unui moment mai special, familia se decide să o viziteze, să o ajute la curățenie și să încerce să o facă mai veselă. Onomastica ei, anul acesta, nu îl va mai avea și pe Gerry, însă el este acolo cu ea, indiferent de situație.

Cum este posibil acest lucru? Se pare că soțul ei a fost precaut și pregătit din timp pentru ceea ce avea să urmeze, astfel că i-a scris o scrisoare.

Acest detaliu mi se pare cel mai frumos lucru posibil și asta nu este tot. El s-a hotărât ca să îi scrie o scrisoare pentru fiecare lună în parte.

Nimic nu poate face ca dragostea dintre doi oameni să dispară, iar Holly ajunge să îl iubească și mai mult, chiar dacă prezența lui este una divină de ceva vreme.

P.S. Te iubesc este un roman de dragoste care te poartă pe cele mai ascuțite vârfuri ale munților. Acest roman este o capodoperă literară pe care nu o poți lăsa din mână. Totodată, P.S. Te iubesc se trăiește la intensitate maximă, pentru personaje se plânge din adâncul inimii, iar durerea va fi recompensată.

Tu ești pregătit pentru a fi cucerit de o minunată poveste?

Sincer, trist, dureros și amuzant, P.S. Te iubesc este romanul pentru care inima ta și-a pregătit un loc special. Trăiește-l, ca mai apoi să poți împărtăși experiența cu alții!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu