Undeva, acolo sus, plouă…


“Când o persoană se găseşte pe sine, îl află pe Dumnezeu. Aflaţi-l pe Dumnezeu şi vă găsiţi pe voi înşivă.” – Prince

 

Prince a părăsit această lume pe 21 aprilie 2016. Publicul larg și mai ales fanii fiind șocați de vestea subită.

Muzica sa va dăinui mereu, artistul lăsând în urmă o moștenire unică, fără a lua în calcul numeroasele melodii compuse, dar care urmau să fie lansate.

Pentru mine, „Purple Rain” este primul lucru la care mă gandesc  atunci cand spun Prince.

O melodie care îți ajunge direct la inimă, pe care o reasculți când trăiești sentimentul exaltant al iubirii, durerea unei despărțiri sau fericirea, pur și simplu, atât de greu de definit.

Povestea legendarei melodii este oarecum tristă și la fel de misterioasă precum întreaga existență de-a artistului. Compusă în 1984, acum 33 de ani, „Puple rain” a fascinat auditoriul încă de la prima ascultare. Atât de mult, încât Revista ”Rolling Stone” a inclus-o în Top ”500 Greatest Songs of All Time”, plasând-o pe locul 143.

Un artist genial, Prince a luptat pentru libertatea cuvântului, pentru drepturile persoanelor de culoare şi a fost un revoluţionar sub toate aspectele.

Spirit neînfricat şi cameleonic, poet, cu o voce ușor de recunoscut şi cu multe compoziţii pe care le-a scris şi pentru alţi cântăreţi, Prince rămâne pentru posteritate unic şi de neînlocuit.

Odată cu dispariția sa, lumea muzicală a devenit cu mult mai săracă.

 

Crede în Tine!

 

Lasa un comentariu