Calul de Luptă – O adevărată prietenie dintre un tânăr soldat şi calul său de luptă.


”War Horse – Calul de Luptă” este un film regizat de Steven Spielberg ce are în centru povestea unui tânăr pe nume Albert şi a armăsarului acestuia, Joey. Legătura dintre ei se va rupe în momentul în care Joey este vândut cavaleriei şi trimis în focul bătăliei în timpul Primului Război Mondial. Deşi este prea tânăr pentru a fi recrutat în armată, Albert decide să plece spre Franţa pentru a-şi salva prietenul.

Filmul are la bază romanul lui Michael Morpurgo, apărut în 1982.

„Calul de luptă” este o odisee a bucuriei și a durerii, a prieteniei pasionale și a aventurii intense, o poveste minunată spusă prin ochii unui animal deosebit, care într-un fel ne dă noua, oamenilor, o lectie despre curaj, speranță si prietenie.

Fillmul se bucură de o coloană sonoră deosebită cu șase nominalizări Oscar și două nominalizări Globul de Aur.

Regizorul Steven Spielberg iși aminteste: „Cred că povestea este pur și simplu fascinantă și m-am lasat purtat de ea. După părerea mea este o poveste foarte sinceră și mi s-a părut un film bun de familie deoarece înfățișează calatoria unui băiat și a unui cal, care au fost odată foarte apropiați și pe care i-a despărțit destinul. Sper ca experiența acestui film să reunească oamenii, deoarece esența și mesajul filmului pot fi simțite în orice țară.”

Ca in toate producțiile lui Spielberg, dincolo de aventură, filmul este o poveste centrată pe emoții umane profunde.

„Pentru mine, „Calul de luptă” este o poveste nemuritoare despre sacrificiile iubirii, despre sacrificiul pe care un băiat îl face în vreme de război pentru a-și regăsi calul și despre sacrificiile pe care calul său le face pentru a putea supraviețui într-o perioadă întunecată din istorie. Destinele lor se întâlnesc în mijlocul acestor întâmplări”, adaugă regizorul.

Un film foarte emoționant, până la lacrimi aș putea spune, acest film mă face să cred și mai mult că cel mai bun prieten al omului rămâne animalul, singurul care nu te trădează și iți rămâne fidel.

Vă recomand din suflet acest film și sper să vă placă măcar pe jumătate cât mi-a plăcut mie!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu