The Age of Adaline – Secretul lui Adaline


Este binecunoscut faptul că tinerețea rămâne cea mai plăcută perioadă a vieții, când  din punct de vedere fizic suntem în plenitudinea forțelor, iar spiritual ne permitem orice îndrăzneală, adormindu-ne conștiința și lăsând grijile pentru mai târziu.

Filmul prezintă povestea unei tinere, Adaline Bowman (Blake Lively), care – după un accident de mașină și un fulger ciudat, ce generează o uriașă forță electromagnetică – își pierde capacitatea de a îmbătrâni. Narațiunea filmică este însoțită de unele explicații “științifice”, care informează spectatorul că acest fenomen straniu nu va fi descoperit până în 2035. Născută în ziua de Anul Nou, în San Francisco (în 1908), Adaline va rămâne, miraculos, la vârsta de 29 de ani, timp de aproape opt decenii. Eroina va duce o existenţă retrasă, din teama de a nu deveni “un studiu de caz pentru experimentele de laborator” și-i va ocoli, din răsputeri, pe cei care i-ar putea da secretul în vileag.

Adaline rămâne mereu tânără, chiar dacă lumea înaintează în vârstă în jurul ei. Paradoxal, dar această “șansă” îi aduce mari neplăceri: nu se poate atașa de iubiții ei și trebuie să-i evite, chiar să se ferească  mereu de cei dragi.

Viața eroinei devine o fugă continuă, schimbând epoci, identități, ba, mai mult în anii ‘50 FBI-ul o considera spioană. Ascunzându-şi secretul de toată lumea, cu excepţia fiicei sale, care este muritoare, Adaline reuşeşte să depăşească cu graţie toate momentele dificile, până când o veche relaţie interferează cu o nouă șansă la dragoste, ameninţând să-i dezvăluie misterul.

Nemuritoarea din întâmplare avea un singur sfătuitor: fiica ei de optzeci și ceva de ani. Aceasta este cea care o îndeamnă pe fugara Adaline să evadeze din existenţa ei de pustnică. Devenită Jenny, fata care lucra la arhivele din San Francisco, Adaline dă nas în nas cu dragostea în momentul în care nu-i poate refuza nimic chipeșului filantrop Ellis Jones, cu care are destule pasiuni în comun, inclusiv istoria uitată a orașului care adăpostește celebrul Golden Gate. O întâlnire incidentală cu  acest atrăgător filantrop Jones (Michiel Huisman, reaprinde pasiunea pentru viaţă şi dragoste.

“La cincizeci de ani, fiecare are chipul pe care îl merită”, zicea George Orwell. Lui Adaline Bowman i-a luat mult timp până să-nțeleagă acest lucru, după cum fiecăruia dintre noi îi este destul de greu, dar atunci când rosturile sunt pătrunse, totul pare mai ușor.

 

Crede în Tine!

 

 

Lasa un comentariu