Copilăria – lumea miracolului şi a magiei


„Copilăria este șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncurile ființei și la care omenirea aleargă fără încetare să-și potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumusețe, de perfecțiune.” Francesco Orestanob

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele, locul copilăriei mele, locul în care de fiecare dată revin cu emoție, cu bucurie şi simt cum “copilul din mine” nu s-ar mai lăsa dus de acolo.

Dorul copilăriei mă cuprinde ori de câte ori mă gândesc la copilăria mea care miroase a regina nopții, a flori de tei, flori de salcâm şi trandafirii bunicului.

Îmi amintesc cu nostalgie cerul plin de stele, nopțile târzii de vară luminate de licurici, verdele ierbii de care întotdeauna am fost fascinată, albastrul cerului şi de fructele proaspăt culese de bunicul. Am avut cea mai frumoasă copilărie, am crescut cu bunicii la țară și dacă aș putea să dau timpul înapoi, aş alege tot acelaș loc sfânt și sacru pentru mine.

Îmi amintesc cu drag fiecare zi din copilăria aceea minunată petrecută la țară, alergând desculță prin roua dimineții, jucându-mă de a va-ți ascunselea și tot felul de jocuri frumoase.

Urmăream cu sufletul la gură aventurile lui Sailor Moon și ale prietenelor sale în lupta cu forțele răului, desenele care îmi amintesc cu drag de copilărie, dar nu pot să uit, nici de desenele animate cu Timon şi Pumba la care eu şi sora mea ne uitam continuu şi apoi cântam fericite. Chiar şi acum mai fredonăm aceea melodie din Desenele noastre preferate cu Timon şi Pumbaa.
„Timon şi Pumbaa
Hakuna matata!
Ce cuvânt minunat !
Hakuna matata!
Nu fi supărat!
Şi să nu-ţi pese,
Fără griji să trăieşti,
N-ai probleme zău, ai drumul tău.”

Clipele petrecute cu sora mea, cu părinții şi bunicii au rămas în adâncul sufletului meu cele mai frumoase momente din viața mea și ori de câte ori merg acasă mă simt un copil răsfățat și iubit, dar sunt momente când îmi este tare dor de minunata lume a copilăriei în care nu ştiam ce înseamnă răutatea, grijile cotidiene, îmi este dor de copilăria mea frumoasă!

„De unde sunt eu? Sunt din copilăria mea. Sunt din copilăria mea ca dintr-o țară. ”  Antoine de Saint-Exupery

Nu ştiu cât de mult se bucură alţii, dar eu zâmbesc adesea, când aievea, îmi amintesc de primele cadouri primite de la

Pentru mine copilăria este cea mai frumoasă și îndrăgită etapă a vieții, pe care cu siguranță nu o voi putea uita niciodată. Astăzi este ziua copilului, a inocenței și a jocului!  Ziua copilului este un prilej de a sărbători minunata perioadă a vieții pe care o numim copilărie.

În această zi soarele va străluci și îngerii din cer vor cobori să mângâie copiii lumii întregi, să-i iubească pentru puritatea sufletelor, fiindcă ei sunt binecuvântați de Dumnezeu.

Copiii sunt îngerii pământești ai lui Dumnezeu! Ei sunt capabili să schimbe o viată, ei aduc bucurie acolo unde există tristețe, aduc pace acolo unde există ură și răzbunare, aduc poftă de viată acolo unde aceasta nu mai există. Da, copiii sunt o valoare și un dar de la Dumnezeu. Neîncetat avem de învățat de la ei.

Într-adevăr, cei mai frumoși ani din viața omului sunt anii copilăriei, iar cel mai frumos loc din lume este cel al nașterii. De aceea, de fiecare dată când ne întoarcem la “ulița copilăriei”, ne cuprind emoțiile și simțim cum ne încărcăm cu energii benefice.

La mulți ani copiilor de pretutindeni și de toate vârstele!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu