Moda se schimbă, stilul rămâne


   „Simplitatea este esenţa oricărei eleganţe adevărate.” – Coco Chanel

Eleganța este adesea confundată cu lucrurile scumpe și cu o viață de lux. Însă această presupusă definiție este cât se poate de departe de adevăr. De fapt, eleganța este o calitate pe care o poți avea, indiferent de statutul social, financiar sau profesional. De cele mai multe ori, eleganța este transpusă în modul în care te porți și te îmbraci și, din fericire, deși hainele joacă un rol important, aceasta nu se poate cumpăra. Eleganța nu este despre investiții, ci despre capacitatea de a-ți găsi o proiecție personală bună de scos în societate, care să-i facă pe oameni să-și amintească cu admirație despre prezența ta. Iată ce trebuie să știi, pentru ca fiecare apariție a ta să fie una elegantă și memorabilă:

Poartă ținute cât mai simple

Așa cum spunea chiar femeia care a revoluționat moda prin stilul ei unic, Coco Chanel, „Simplitatea este cheia eleganţei adevărate.” Un amalgam de culori, de texturi sau de articole vestimentare în prea multe straturi nu poate duce decât la dezastru, pentru că nu ai un punct de focalizare clar cu o astfel de ținută. Chiar dacă reușești să le asortezi într-un fel pe toate, întregul look va părea mult prea încărcat și nu va crea o impresie prea bună. În schimb, o ținută simplă conferă eleganță și constă în mai puține articole vestimentare, ceea ce înseamnă că îți vei putea permite să investești în haine de o calitate mai bună, din materiale precum mătasea, bumbacul sau pielea naturală.

Alege un accesoriu care te ajută să arăți bine indiferent de starea ta

Eleganța este singurul tip de frumusețe care nu pălește niciodată. Și asta pentru că nu depinde de trăsăturile cu care o femeie a fost înzestrată, ci de modul în care aceasta și le expune. Gesturi delicate ale mâinilor, o postură controlată, un zâmbet nici prea, prea, nici foarte, foarte. Iar un aliat în acest sens pe care femeile elegante de orice vârstă îl au sunt ochelarii de soare de calitate. Aceștia creează un aer de mister, în vreme ce permit femeii să analizeze cu atenție tot ce se întâmplă în jurul ei, fără a fi remarcată, pentru a decide cum să-și ajusteze comportamentul la diferite contexte și la diferiți oameni. Mai mult, psihologul Paul Ekman, o autoritate în domeniul expresiilor faciale, spune că din 23 de expresii faciale produse de emoții, o treime implică ochii. Cu alte cuvinte, ochelarii de soare potriviți fac din eleganță o misiune ușor de realizat, prin mascarea acelor reacții sau emoții greu de controlat.

Poartă haine exclusiv pe măsura ta

Oricât de ieftine sau de scumpe ar fi hainele tale, dacă nu le cumperi pe măsura siluetei tale, look-ul tău va părea neîngrijit și lipsit de bun gust. O bluză prea largă îți poate adăuga câteva kilograme în plus, în timp ce o pereche de colanți strâmți îți pot scoate în evidență nu musai trasaturile forte. Ai grijă la etichetele articolelor vestimentare – acestea nu reflectă măsură exactă întotdeauna, întrucât pot fi lucrate diferit. Cel mai bine este să probezi mai multe măsuri și, eventual, să ceri și sfatul a cel puțin două persoane. Însă, dacă nici atunci nu găsești mărimea potrivită, nu dispera. Alege-o pe cea care s-a pliat pe corpul tău cel mai bine.

Înainte de toate, decență și… mister

Indiferent de ocazie, nu este o problemă dacă porți o ținută care îți lasă o parte a corpului descoperită. Totuși, ai grijă să nu faci acest lucru în exces, întrucât look-ul tău va fi departe de a arăta elegant. De exemplu, la birou sau la o întâlnire importantă, este în regulă să ai un decolteu decent, însă nu și dacă este completat de pantaloni scurți. Pur și simplu, prea multă piele este scoasă în evidență, ceea ce nu este în regulă deloc la o astfel de ocazie. În schimb, poartă pantaloni lungi, precum blugii, care îți acoperă picioarele. De fapt, o regulă de bază după care te poți ghida de acum este să arăți un singur lucru și să le acoperi pe celelalte în întregime.

Să fii elegantă nu trebuie să te coste o avere. Desigur, felul în care te îmbraci este important pentru a crea această impresie. De aceea, ți-am oferit mai sus câteva sfaturi cu privire la acest aspect. Însă tot de eleganță ține și felul în care îți porți ținuta sau atitudinea ta. Amintește-ți: orice femeie poate fi elegantă, chiar dacă poartă sau nu haine și bijuterii scumpe.

Crede în Tine!

 

Lasa un comentariu