Terapie prin muzică


Terapia prin muzică ajută la eliminarea stresului, care este un factor important ce afectează sănătatea fizică și psihică.

Sunetele calde si armonioase ne pot induce stări benefice menite să îmbunătățească starea de sănătate și calm, chiar ne pot face rezistenți la stresul zilnic.

În fiecare seară, când haosul unei zile agitate se termină, îmi pun căștile în urechi și îmi acord acel moment de liniște cu „Weightless”, melodia care mă ajută să mă deconectez prin sunet. Ușor, ușor simt cum  stresul cotidian dispare, iar experiența este una profundă de conștientizare, pot să-mi explorez nestingherită fiecare cotlon al sufletului, al interiorității.

„Weightless” este o melodie  lansată de grupul britanic Marconi Union, a fost denumită „cea mai relaxantă melodie din lume”: un studiu ştiinţific desfăşurat la Mindlab Institution în 2011 a analizat efectul ei asupra oamenilor, arătând că ea influenţează ritmul cardiac, tensiunea arterială şi nivelul hormonilor de stres.

Marconi Union a creat melodia, cu durata de 8 minute, în colaborare cu British Academy of Sound Therapy. Cercetările arată că reduce frecvenţa bătăilor inimii, tensiunea arterială şi nivelul de cortizol – un hormon steroid secretat de organismul uman ca reacţie la stres; de asemenea, reduce considerabil nivelul de anxietate.

Asadar, vă invit să dați play și să începeți meditația!

Căutați să vă înconjurați de muzica ce vă influențează pozitiv, dar în același timp nu uitați că natura ne oferă o multitudine de vibrații pe care putem să le folosim pentru a ne relaxa sau doar pentru a ne bucura de moment.

 

Crede în Tine!

Lasa un comentariu