The Curious Case Of Benjamin Button  – Strania poveste a lui Benjamin Button


„Vieţile noastre sunt definite de oportunităţi. Chiar şi de cele pe care le ratăm”  —Benjamin Button

„The Curious Case Of Benjamin Button„  – „Strania poveste a lui Benjamin Button„ a apărut în 2008 sub regia lui David Fincher.

Realizat parțial după nuvela cu același nume a lui F. Scott Fitzgerald, filmul prezintă  povestea lui Benjamin Button, un om care se naște bătrân și moare copil. Un caz curios al unei vieți în care timpul se scurge invers.

Pentru Benjamin Button, timpul s-a scurs altfel decât pentru ceilalți: când s-a născut era un om bătrân și fără vlagă. Pe măsură ce anii au trecut, a întinerit devenind tot mai puternic. Asta până când a ajuns la mijlocul vieții și când firul destinului său sale s-a scurs înspre copilărie și mai departe.

Brad Pitt în rolul principal și Cate Blanchett alături, bazându-se pe un scenariu excepțional, filmul a fost nominalizat la 13 premii Oscar, din care a primit 3.

Foarte interesantă perspectiva abordată asupra sensului vieții, măsurând invers timpul. Mi-a plăcut și modul în care s-a împletit povestea lui Benjamin Button care din bătrân devine tânăr, cu a lui Daisy, care din copilă devine femeie, mai apoi alunecând înspre bătrânețe.

În partea de final, filmul devine din ce în ce mai greu de urmărit, de acceptat, de așezat în cadrul firesc uman.

Filmul ne așază în față, spre final, un prunc ce moare în brațele fostei iubite, o femeie bătrână care poartă în memorie și în suflet singurul dar pe care l-a primit: o iubire bizară, stranie, dar plină de fior.

 

Crede în Tine!

Lasa un comentariu