Upside Down – o dragoste imposibilă


Un univers fictiv, două lumi suprapuse și un cuplu care încearcă  să se rupă de regulile ciudate ale unei societăți, încercând să-și dovedească iubirea.

Scris și regizat de Juan Diego Solanas, filmul „Upside Down”, o dramă romantică science-fiction, are ca protagoniști doi tineri, Adam si Eva.

Adam, jucat de Jim Sturgess, este dispus să întreprindă orice pentru a-și regăsi iubirea din copilărie, pe Eva. Singurul impediment dar de fapt, imposibil, este acela că el locuiește într-o altă lume, iar Eva – Kirsten Dunst aflată într-o realitate alternativă, o lume ce se găsește deasupra lui, este diametral opusă față de a sa.

El poate privi în sus și, ca într-o oglindă, poate vedea totul. Ca să ajungă la Eva, tânărul nu are altă soluție decât încălcarea regulilor societății și chiar ale științei.

Deși tema nu este nouă, referitor la iubiri interzise, efectul vizual pe care-l produc cele doua lumi opuse, ce se privesc față în față, este de-a dreptul captivant.

Lumea de deasupra este o planetă a bogatiei și a luxului, ce înfatișează oceane, păduri, orașe într-o gravitație inversată , iar cea de jos este o lume în care trăiește Adam, a sărăciei, a unei civilizații distrusă de război, iar el este chinuit de amintirea fetei, aflată foarte aproape, dar în lumea la care el nu are acces.

Ce va face Adam ca să-și reîntâlnească dragostea din tinerețe, dacă va reuși sau nu, asta vei vedea, urmărind filmul.

 

Crede în Tine!

 

 

Lasa un comentariu