Entuziasmul – cel mai important lucru în viaţă.


„Niciun lucru important nu a fost vreodată realizat fără pasiune şi entuziasm.” Hegel

Azi vă voi vorbi despre ceea ce eu consider că este, fără urmă de îndoială, unul dintre ingredientele SUCCESULUI, ingredient extraordinar de puternic și care, odată folosit zilnic, ne ajută să mutăm și munții: ENTUZIASMUL.

Entuziasmul este scânteia divină pe care trebuie să o întreținem ca să dăm savoare vieții noastre. Este strălucirea din ochi și, în mod sigur, ceea ce ne lipsește atunci când ni se pare ca avem o viață plictisitoare și dominată de rutină.

Cele mai multe lucruri în viață le facem în virtutea inerției, pentru că trebuie. Și nu de puține ori realizăm că plăcerea și bucuria de a face ceva nou, inedit sau o activitate de care suntem atrași nu am mai simțit-o de mult. Soluția este entuziasmul!

Entuziasmul este impulsul motivațional care pune lucrurile în mișcare și ne ajută să ne urmărim scopul în viață. Fizicianul scoțian Appleton, câștigător al Premiului Nobel, a plasat entuziasmul la baza descoperirilor sale, afirmând că „entuziasmul este mai important chiar decât aptitudinile profesionale“. Fără entuziasm sunt foarte greu de impus autodisciplina și nenumărate alte eforturi, atât de necesare în formarea măiestriei profesionale.

Entuziasmul este sarea și piperul vieții.

Marile realizări nu se datorează decât „flăcării“ care arde în sufletul unui om, acesta fiind entuziasmul. Imaginează-ți o zi în care începi lucrul plină de apatie și una în care demarezi rezolvarea problemelor cu entuziasm. Apatia dezvoltă nemulțumiri, pe când entuziasmul stimulează creativitatea.

Entuziasmul te eliberează de îngrijorare.

Când ești entuziast crește nivelul de optimism și încredere că vei reuși. Astfel, gândurile pline de îngrijorare vor fi înlocuite de cele pozitive și îngrijorările dispar ca prin minune dacă te concentrezi către imagini sau situații cu rezultat final ce îți poate oferii satisfacții.

Entuziasmul te conduce spre succes.

S-a observat că oameni cu nivel crescut de inteligență, talent și creativitate nu au aceleași rezultate spectaculoase. Ce face diferența? Entuziasmul, pasiunea cu care alții se implică în munca lor. Personalitatea își spune cuvântul, și nu capacitățile creatoare. Pentru că entuziasmul te face să te dăruiești mai mult.

Cum să îți cultivi și să menții entuziasmul.

Începe ziua cu veștile bune. Cele cinci minute după ce te dai jos din pat sunt decisive pentru starea de spirit a zilei. Dacă începi să te gândești: „Aoleu, câte am de făcut azi, trebuie să mă întâlnesc cu șeful …etc“ , dispoziția se schimbă și elanul dispare. Dar dacă îți imaginezi ce lucruri minunate o să faci azi, vei practica o stare de liniște și calm și vei fi mulțumit, entuziasmul însoțindu-te permanent. Practicarea zilnică a motivației spirituale te poate încărca de entuziasm.

1. Fii deschis față de viață, energic și dornic să înveți.

Când un om vrea să învețe mereu ceva nou, întâmpină provocările vieții cu mintea deschisă și dezvoltă energie pentru a face totul perfect și a schimba lucrurile în bine, fiind entuziast.

Orice lucru nou poate aduce un plus, iar orice lucru nou învățat atrage după sine noi experiențe și noi curiozități. Astfel, îți vei păstra entuziasmul la un nivel optim de progres.

2. Învață să râzi și să te bucuri.

Râsul și plăcerea, bucuria cu care faci anumite lucruri îți va aduce vitalitate, tonus pozitiv și lucrurile vor fi realizate cu ușurință.

În consecință, îți va menține nivelul entuziasmului ridicat.

3. Păstrează-ți sufletul de copil.

Huxley spunea: „Adevăratul talent de a trăi înseamnă să-ți păstrezi un suflet de copil până la adânci bătrâneți.“

Gândește-te la copiii care se joacă cu entuziasm, trăiesc orice clipă cu intensitate și răspândesc în jurul lor numai energie.

Ce înseamnă să ai suflet de copil? Să fii curios, să fii plin de iubire și de entuziasm.

4. Întreține entuziasmul pentru a-ți atinge un anumit scop, un obiectiv fascinant, o țintă care te domină, te motivează și de care nu poți scăpa.

Încearcă să întreții flacăra entuziasmului și hrănește acest scop. După ce îl vei atinge, stabilește altele și altele, unul după altul, până când fiecare scop va fi bifat. Pentru că noi scopuri și noi obiective mențin spiritul veșnic treaz.

Entuziasmul este contagios. La fel este și lipsa lui. Uită-te în jur. Ai in jur oameni cu ochii stinși, care par că se târăsc prin viață? Poate e și vina ta!

Aprinde-ți focul interior, entuziasmează-te și vei vedea că entuziasmul îi cuprinde și pe ei.

În timp ce gândirea pozitivă defineşte modul în care putem aborda problemele, entuziasmul este ceea ce dă forţă acţiunilor noastre.

Entuziasmul poate delimita graniţa dintre succes şi eşec.

Este o armă împotriva mediocrităţii şi ne învaţă cum să ne folosim aptitudinile, vitalitatea şi resursele creatoare din noi înşine. Este forţa care îi transformă pe oameni în făuritori de miracole. Dă naştere la îndrăzneală şi curaj, întăreşte încrederea, ne ajută să ne depăşim îndoielile. Creează energie şi este sursa tuturor realizărilor. Oricine poate fi entuziast o oră; important este să ne păstrăm entuziasmul întreaga viaţă.

Dacă ne vom folosi inteligenţa, pasiunea şi motivaţia profundă, ne vom putea împlini orice dorinţă.

Îmbrăţişează viaţă şi aprinde torţa din sufletul fiecărui om cu care te întâlneşti prin entuziasmul tău!

Folosește puterea entuziasmului pentru a-ți construi o viață de vis!

Tu ce tehnici ai să-ti generezi o stare de entuziasm?

Crede în Tine!

Lasa un comentariu