Zakynthos – O vacanţă de vis


Insula Zakynthos este cunoscută ca Zante sau „Floarea Levantului” este renumită în primul rând pentru plajele sale largi, cu nisip fin, dar și pentru vegetația luxuriantă bogată în plantații de maslini, de citrice si paduri de pini sau pentru faună rară a carei emblemă o reprezintă țestoasele Caretta, protejate prin lege.

 

Zakynthos este o insulă grecească, a treia ca dimensiune din Marea Ionică, acoperind o suprafaţă de 410 kilometri pătraţi. Insula este foarte populară în rândul turiştilor din întreaga lume pentru plajele deosebite, dar şi pentru evenimentele şi petrecerile care se organizează aici.

Insula Zakynthos are aproximativ 40 de kilometri în lungime şi aproape 20 de kilometri în lăţime şi este dominată pe partea de vest de un platou muntos, celelale zone fiind formate în mare parte din stânci abrupte.

Pe lângă frumusețile naturale, insula oferă turiștilor pasionați de redescoperirea trecutului, posibilitatea de a pătrunde în tainele civilizației bizantine de odinioară.
Foarte multi turisti aleg Zakynthos ca destinație de vacanță datorită plajelor numeroase și variate ca formă și vegetație care se gasesc aici.

Plajele şi apele mării din Zakynthos sunt principalele elemente care atrag an de an milioane de turişti din întreaga lume. Plajele Navagio şi Xigia sunt cele mai vizitate dintre ele. Stâncile masive care protejează apele de azur conferă un peisaj spectaculos şi crează mici golfuri. Acestea sunt vizibile în toată splendoarea din largul Mării Ionice, aşa că neaparat închiriaţi o ambarcaţiune pentru a le admira.

A doua atracţie majoră în Zakynthos sunt aşa numitele Peşteri Albastre. Acestea sunt de fapt nişte arcade naturale sculptate în timp de procesul de eroziune. Acestea sunt renumite datorită culorii apelor de sub aceste arcade, de un albastru intens, de aici provine şi numele peşterilor.

Dimineaţa devreme peisajul este izbitor, lumina soarelui care abia răsare evidenţiază şi mai mult nuanţele apei.

 

Plaja Navagio – O altă atracție a insulei este plaja Navagio, accesibilă doar de pe mare. Pe lângă imaginea de vis oferită de natură, este epava vasului scoțian Panagiotis, eșuat pe tarm în anul 1980. Plaja Navagio este de o frumusețe deosebită, situată într-un peisaj spectaculos, iar epava pe plajă reprezintă una din cele mai fotografiate imagini din Grecia.

 

Insula Marathonisi – Această insulă are forma de broască țestoasă și se află în  golful Laganas. Și-a păstrat de-a lungul timpului frumusețea naturală datorită faptului ca nu a fost locuită. Exista 2 plaje pe insulă: una cu nisip fin pe care veți putea întâlni, cu puțin noroc, o broască Caretta Caretta, și una cu pietriș, mai mică.

Orașul Zakynthos – Este capitala insulei, fiind situat pe coasta de est a acesteia. Oraşul este este locul unde se află principalele magazine, piaţa şi portul de unde vin şi pleacă diverse ambarcaţiuni.  Zona este plăcută, relaxantă şi are un aer de vacanţă. Produsele agricole specific greceşti sunt uleiul de măsline, mierea, stafidele şi vinul. Grecii sunt maeştri în prepararea acestor alimente şi le veţi regăsi în Zakynthos în mai multe sortimente.

Barurile se regăsesc din abundenţă pe Insula Zakynthos, unele sunt amplasate chiar pe plaje sub formă de terase. Cluburile sunt deschise până în zorii zilei şi organizează fel de fel de evenimente şi petreceri tematice. Cele mai consumate băuturi alcoolice de pe Insula Zakynthos sunt berea grecească Mythos, băutura tradiţională Ouzo şi diverse sortimente de vin.

Aşadar, Insula Zakynthos este un simbol al culturii greceşti şi este locul care oferă o vacanţă de vis. În Zakynthos, relaxarea şi disatracţia se îmbină perfect pe o insulă care emană energie în binecunoscutul spirit grecesc.

 

Crede în Tine!

 

Lasa un comentariu