Sibiu – unul dintre cele mai frumoase oraşe ale ţării noastre


Sibiu este fără dar și poate unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării noastre. Nu știm exact ce se întâmplă cu orașele Transilvaniei, însă cu toatele au ceva special, ceva ce doar aici găsești.

Desigur, dacă e să ne uităm în istorie, ne va fi explicat foarte bine de ce orașele transilvane sunt altfel decât cele din restul țării. Cauza supremă este dominația austro-ungară de pe timpurile când aceasta era în putere. Imperiul Austro-Ungar a transformat Transilvania dintr-o regiune banală cu peisaje frumoase într-o regiune frumoasă și atât într-o regiune frumoasă și civilizată, această civilizație dăinuind în timp și plasând automat această parte a țării în urna orașelor cu valoare din România.

Ce e cu adevărat frumos la orașul Sibiu? Păi, în primul rând, trecutul și prezentul fac front comun aici, valorile tradiționale și diversitatea etnică însă și diversitatea arhitecturală, te introduc într-o nouă lume.

Să nu uităm, însă de relieful extraordinar Sibiu este fără dar și poate unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării noastre. Nu știm exact ce se întâmplă cu orașele Transilvaniei, însă cu toate au ceva special, ceva ce doar aici găsești.

Ce e cu adevărat frumos la orașul Sibiu?

Păi, în primul rând, trecutul și prezentul fac front comun aici, valorile tradiționale și diversitatea etnică însă și diversitatea arhitecturală, te introduc într-o nouă lume în care ai mai fost doar atunci când ai vizitat Sighișoara. Să nu uităm, însă de relieful extraordinar care conferă un aer aparte acestei regiuni binecuvântate, parcă, de cele sfinte.

Firește, atunci când vine vorba despre Sibiu, nu ne miră nimic legat de muzică bună sau de spectacole de artă de-o frumusețe covârșitoare – doar nu degeaba Sibiul a fost numit la un moment dat capitala culturală europeană, nu? Tocmai în spiritul acesta, iată că vorbim despre Festivalul de Muzică și Teatru Artmania. An de an, spectacole grandioase de teatru ne-au încântat privirile în Piața Mare și Piața Mică din centrul Sibiului.

În afara faptului că în Sibiu te duci ca să te culturalizezi, să asculți un concert bun al trupei tale preferate sau chiar să urmărești o piesă de teatru modernă sau clasică, în Sibiu poți, de asemenea, să vizitezi atunci când ești între piese de teatru și concerte.

Sibiul tot este o oază culturală ce merită explorată pe deplin. Să amintim de aici Podul Mincinoșilor, de o arhitectură din piatră și fier forjat de excepție, însă, în imediata apropiere găsim Muzeul Național Brukenthal, de asemenea o comoară a țării ce nu trebuie sub nicio formă ratată din grila de vizite.

În Piața Mică și Piața Mare vom găsi suficiente terase și restaurante de unde ne putem alege exact ceea ce ne poftește suflețelul.

În definitiv, Sibiul este unul dintre acele orașe pe care dorești să le vizitezi. M-am îndrăgostit de diversitatea arhitecturală, de restaurantele elegante, de atmosfera primitoare din acest splendid oraș cultural, Sibiul tot este o oază culturală ce merită explorată pe deplin.

 

Crede în Tine!

 

 

 

Lasa un comentariu