Viaţa însăşi este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă să o trăieşti ca pe ceva magic.


„Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viaţa este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă. Iar o viaţă abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, clipă de clipă.” – Osho

Ce poate fi mai minunat decât să îţi poti creiona propria viaţă ? Să te poti reinventa şi să te simţi mându că nimeni nu are sentimente sau trăiri interioare ca ale tale. Nimeni nu are zâmbetul tău şi niciodată nu va mai fi o persoană care să aibe aceleaşi abilităţi sau trăsături ca ale tale. EŞTI UNIC!

Ai fost creat pentru a fi diferit şi nu lăsa pe nimeni să fie autorul propriei tale vieţi.

Va veni vremea când ne vom uita în urma şi ne vom gândi daca ne-am îndeplinit visele şi dorințele pe care le-am avut în această lume. Doar de noi depinde acest lucru şi de modul în care ne trăim viaţa!

Fericirea, timpul trăit alături de cei dragi, alături de prieteni, momentele de bucurie care îţi taie respiraţia… toate acestea sunt alegeri, alegeri pe care conştient sau inconștient le atragem asupra noastră prin modul în care ne trăim viaţa.

Viața este mult prea scurtă pentru a pierde timpul doar existând și nu trăind cu adevărat.
Profită cât mai mult de această minunată viață care ți-a fost oferită, bucură-te de ea și apreciaz-o la adevărata sa valoare.

Creează-ţi propria viaţă, cu bune sau cu rele, cu bucurii şi cu tristeţi, cu împliniri sau cu dezamăgiri… E viaţa ta, e povestea ta în care tu eşti atât autorul, cât şi personajul principal.

Încetează să mai fii cine erai şi transformă-te în cine ești.

Petrece timp cu oamenii potriviți.

Aceștia sunt cei care îți apreciază compania, care te iubesc, care te susțin și de la care poți învăța ceva. Sunt cei care te fac să simți că trăiești și cei care te acceptă așa cum ești, cu bune și rele.

Înfruntă-ți problemele cu mult curaj și cu fruntea sus.

Nu problemele sunt cele care te definesc, ci cum vei reacționa în fața lor și cum le vei depăși. Ele nu vor dispărea, dacă nu vei acționa. Fă tot ce poți, când poți, pentru ca în final, să fii mulțumit că ai făcut tot ce se putea face.

Fii sincer cu tine însuți.

Fii sincer când te gândești la tot ce trebuie să schimbi, fii sincer când te gândești la ce este corect și ce nu este așa. Cunoaște-te pe tine însuți pentru a ști, cât mai bine, toate lucrurile de care ești capabil, toate lucrurile pe care ți le dorești și toate lucrurile pe care îți dorești să le faci.

Fii tu însuți, cu adevărat și cu mândrie.

Apreciază persoana specială care ești cu adevărat, persoana care are idei, calități și o frumusețe deosebită. Fii tu, așa cum îți dorești să fii, nu cum își doresc alții să te vadă.

Concentrează-te și trăiește în prezent.

Doar prezentul îți este garantat, așa că profită la maxim de el! Încetează să te mai gândești la cât de bine sau cât de rău  vor sta lucrurile în viitor, încetează să te mai gândești la greșelile pe care le-ai făcut în trecut. Gândește-te la „aici și acum” și profită de experiența pe care prezentul ți-o oferă.

Învață lecțiile pe care greșelile ți le oferă.

Dacă nu greșești din când în când, înseamnă doar că ești prea precaut sau că nu încerci suficient de mult. Asumă-ți riscuri, împiedică-te, poți chiar să cazi, doar pentru a te ridica și pentru a încerca din nou. Apreciază faptul că ai ocazia să înveți și să te dezvolți pe plan personal.

Bucură-te de lucrurile pe care le ai.

Nu-ți mai petrece timpul gândindu-te doar la lucrurile pe care vrei să le obții, căci, aproape sigur, după ce vei obține aceste lucruri, vei găsi multe altele pe care ți le dorești. Ia o pauză, fii recunoscător și bucură-te de tot ce ai și de tot ce ai atins până acum.

Creează-ți propria fericire.

Nu-ți lăsa fericirea să depindă de alții și nu te aștepta ca persoanele din jur să-ți ofere întotdeauna fericirea pe care o cauți. Găsește-ți singur propria fericire, în pasiunile tale, în toate lucrurile pe care le iubești, pe care le admiri și pe care le apreciezi.

Oferă o șansă tuturor ideilor și viselor tale.

În viață, nu poți fi niciodată sigur că ceva va funcționa, dar poți să fii sigur că nimic nu se va întâmpla dacă nu riști sau dacă nu încerci. Indiferent de rezultatul pe care îl vei obține, fii mulțumit! Dacă eșuezi, vei primi o lecție (din care trebuie să înveți ceva!) și dacă ai succes, vei primi ce ți-ai dorit.

Oferă o șansă oamenilor pe care îi întâlnești.

Fii dispus să cunoști oamenii, fii pregătit pentru provocări și fii gata să cunoști persoane care, poate, îți vor schimba viața. Renunță la toate relațiile care nu mai funcționează și fii dispus să creezi altele noi, în locul acestora.

Caută partea bună în orice.

În momentele dificile, reamintește-ți că poți și vei deveni mai puternic datorită lor. Învață din ele, îmbunătățește-te și fii atent la orice șansă pe care acestea ți le pot oferi.

Iartă-i pe cei din jurul tău și mai presus de toate, iartă-te și pe tine însuți.

Cu toții am avut momente în care am fost răniți de alții sau de propriile decizii. Deși durerea unor astfel de experiențe este normală, uneori ea persistă mult prea mult. Iartă-i pe cei ce ți-au greșit și iartă-te și pe tine. Asta nu înseamnă că vei șterge sau uita trecutul, înseamnă doar că ești suficient de puternic cât să treci peste.

Ajută-i pe cei din jurul tău.

Arată că îți pasă, întinde o mână de ajutor celor care au nevoie sau oferă câteva cuvinte frumoase și încurajatoare. Nu uita: bunătatea și dragostea oferite, se vor întoarce la tine (înzecit!).

Observă frumusețea celor mai mici lucruri și momente.

În loc să aștepți marile evenimente (căsătorie, copii, promovare), găsește fericire și în evenimentele (și momentele) de o importanță mai mică și care au loc în viața ta de zi cu zi. Bucură-te de cafeaua aromată pe care o bei dimineața, bucură-te de animalul de companie care îți stă în brațe, bucură-te de momentele plăcute petrecute alături de prieteni și partener.

Oferă atenție celor mai importante relații ale tale.

Fie că acestea sunt de prietenie, romantice sau de familie, oferă-le o deosebită atenție. Spune-le acestor persoane speciale cât de importante sunt pentru tine și cât le iubești. Poate nu ți se pare mult, dar câteva cuvinte frumoase (și neapărat simțite!) pot întări orice relație.

Concentrează-te asupra lucrurilor pe care le poți controla.

Nu poți schimba totul, oricât de mult ți-ai dori asta, dar întotdeauna poți schimba ceva. Nu-ți irosi timpul, talentul și energia concentrându-te asupra lucrurilor pe care nu le poți controla; în schimb, investește energia în lucruri pe care le poți controla sau schimba.

Gândește-te la posibilitatea rezultatelor pozitive.

Mintea trebuie să creadă că poate face ceva, înainte de a face lucrul respectiv. Fiecare persoană, fiecare viață are atât aspecte plăcute, cât și unele mai puțin plăcute. Ceea ce este important este alegerea aspectelor asupra cărora te vei concentra, așa că nu uita – ele sunt cele care determină dacă vei fi fericit(sau nu) în viitor.

Reamintește-ți cât de bogat ești cu adevărat.

Chiar și în momentele cele mai dificile, este extrem de important să privești totul și dintr-o altă perspectivă. Nu te-ai dus la culcare înfometat, nu ai dormit pe stradă, ți-ai putut alege hainele cu care să te îmbraci dimineață, nu ți-ai petrecut ziua în frică și teroare, ai acces la apă potabilă, servicii medicale, informații cât mai diverse și lucruri plăcute. Multe persoane ar spune că ești bogat, așa că reamintește-ți să fii recunoscător pentru ceea ce ai.

„Viaţa e frumoasă dacă îi dai voie să fie.” — Charles Bukowski

Venim din trecut păşind pe urme gata formate de persoanele dragi şi apropiate nouă. Am călcat aceleași urme… una câte una… pas cu pas. A venit timpul şi vremea să ne concentrăm viaţa asupra propriilor urme. Putem decide să mergem pe drumuri încă necunoscute şi să lăsam pe pământ propria noastra urmă. Şi ţine minte… un drum fără obstacole e un drum care nu duce nicăieri. Drumul spre cele mai înalte culmi e plin de greutăţi şi primejdii, dar din vârful muntelui vei admira o privelişte incredibil de frumoasă, priveliştea propriei tale vieţi….

Vrei să trăieşti sau doar să treci prin această lume? De unde hotărăşti ca la finalul drumului să îţi priveşti propria viaţă, de la baza muntelui sau din vârful acestuia?

Crede în Tine!

 

Lasa un comentariu