Alike – Un filmuleţ în care fiecare dintre noi se va recunoaşte…


Șapte minute de film, zeci de premii în festivaluri și o poveste de viață pe care ar trebui să o vadă fiecare dintre noi.

Trebuie să mergem la şcoală, să învăţăm din greu şi să-i învăţăm pe copiii noştri că trebuie să facă la fel. Asta ne transmite din generaţie în generaţie societatea. E un ciclu fără sfârşit, care nu încurajează deloc creativitatea, iar acest film de animaţie îşi propune să-i ajute pe oameni să gândească altfel, să fie diferiţi şi să renunţe la stereotipurile sociale care ajung să îi împovăreze.

În filmuleţul lor de 7 minute, intitulat „Alike”, Daniel Martínez Lara şi Rafa Cano Méndez, doi artişti spanioli, specialişti în animaţie, ne oferă o lecţie despre cum arată viaţa când e lipsită de creativitate şi este copleşită de rutina de zi cu zi.

Este o lecţie despre cum să fii părinte şi despre cât de important este să-i laşi pe copii să-şi găsească singuri drumul în viaţă, nu să le impui ce să facă.

Filmulețul de mai jos nu se adresează doar parinților, ci tuturor oamenilor şi demonstrează cât de important este să renunțăm la ideea perfecțiunii şi să îi lăsăm pe cei din jurul nostru în special copiii şi persoanele apropiate să îşi dea seama ce şi-ar dori să facă în această viață.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu