Staţiunea Rânca – una dintre cele mai în vogă destinaţii turistice


Stațiunea Rânca chiar este una dintre cele mai în vogă destinații turistice de la munte. Accesibilă aproape de cea mai înaltă cotă a Transalpinei, aceasta oferă o posibilitate de evadare departe de agitația marilor orașe într-o zonă cu aer curat și numeroase oportunități pentru amatorii de ski.

De fapt marele avantaj pe care Rânca îl are este că aici poți veni și vara și iarna la fel de bine, bucurându-te de priveliștea minunată a muntelui și de clipele de liniște și relaxare.

Rânca este extraordinară iarna. Pasionații sportului alb vin aici din toate colțurile țării pentru că stațiunea dispune de cinci pârtii de ski absolut excelente. În plus, patru dintre ele au un grad de dificultate mic și toate sunt dotate cu teleschi iar pârtia M1 dispune chiar și de nocturnă.

Deci dacă vreți să vă perfecționați într-ale schiatului, Rânca e alegerea ideală, asta cu atât mai mult cu cât aveți la dispoziție și numeroase puncte de închiriere echipamente de ski iar cei mici se pot bucura de partide de săniuș.

Vara, chiar dacă pârtiile ies din discuție, stațiunea Rânca este departe de a fi plictisitoare. Echipați-vă de drumeție și plecați în explorarea lacurilor glaciare, a vârfurilor Parângul Mare și Setea Mare dar și a malurilor lacului de acumulare Vidra. Iar dacă vreți să vedeți ceva deosebit, vizitați Mânăstirile Polovragi și Crasna.

Stațiunea montană Rânca se găsește la doar 62 de km de orașul Târgu Jiu iar drumul până în stațiune este accesibil cu orice tip de autovehicul pe timp de vară. Iarna însă situația se schimbă și accesul se face doar dinspre Novaci și doar cu mașini echipate de iarnă.

 

Crede în Tine!

Lasa un comentariu