Spune pot şi vei putea!


„Oamenii devin cu adevărat remarcabili atunci când încep să creadă că pot obţine rezultate. Atunci când cred în ei înşişi, ei deţin primul secret către succes.” Norman Vincent Peale

Cu siguranță ideea pe care o transmite titlul acestui articol este una dintre cele mai puternice convingeri ale mele. Sunt sigură, ferm convinsă că, dacă în sufletul tău crezi că vei reuși să faci ceea ce îți propui, aloci timpul necesar și ai rabdare să urmezi toți pașii cuveniți, atunci cu siguranță vei putea să realizezi ceea ce ți-ai propus.

Însă, titlul acestui articol face referire la o carte. O carte pe care am citit-o cu ceva timp în urmă, dar ale cărei învățături mi-au rămas vii și le folosesc aproape zilnic. O carte pe care o recomand cu încredere, deoarece consider că fiecare persoană ar trebui să o citească măcar o dată. Această carte mi-a oferit posibilitatea să învăț o lecție foarte importantă, cu ajutorul căreia am reușit să privesc din alt unghi anumite experiențe recente din viața mea. Este o carte pentru tine, pentru viața ta, pentru viitorul tău!

Nu este prima carte a acestui autor pe care o citesc, însă, chiar de la primul contact cu scrierile sale mi-au placut foarte mult modul în care abordează viața, optimismul și încrederea cu care trăiește. Norman Vincent Peale, începând cu prima carte pe care i-am răsfoit-o, pe care o voi prezenta într-un articol viitor deoarece a avut un puternic impact asupra valorilor și credințelor mele, a devenit unul dintre autorii mei preferați.

Spune pot și vei putea, ne prezintă viața în toate formele sale, punând accent pe experiențele acelor oameni, care cu credință în ei și în Dumnezeu, au reușit să depășească cele mai dificile momente ale vieții.

Probabil și tu te bucuri de cei dragi și de evenimentele frumoase ce se întâmplă în viața ta, dar, în același timp, e posibil să treci prin anumite situații mai puțin plăcute care uneori par imposibil de depășit. Însă, nimic nu este imposibil. Orice lucru îți propui să realizezi, cu siguranță ești capabil să-l îndeplinești. Acest lucru ni-l insuflă și N. V. Peale prin cartea ”Spune pot și vei putea”!

Încrederea în sine este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții. Fără aceasta, mai mult ca sigur, nu poți depăși încercările ei, nu poți trece peste obstacolele și piedicile din drumul ei, și nici nu poți obține ceea ce îți propui.

Dacă în viața ta nu este totul exact așa cum îți dorești, bucură-te, pentru că altfel viața nu ar mai fi atât de frumoasă. Iar dacă vrei să schimbi ceva, începe cu tine, cu gândurile, credințele și convingerile tale. Analizează-te în cel mai sincer mod și vezi unde este loc de mai bine. Cu siguranță vei găsi ascpecte care pot fi îmbunătățite!

Începe cu încrederea în propria persoană, iar dacă nu ești mulțumit de ea, dezvolt-o! Poți începe prin a citi cartea pe care o recomand în acest articol. Fă ca dezvoltarea încrederii de sine să fie unul dintre cele mai importante obiective ale tale. Când aceasta se va dezvolta, fii sigur că și tu vei fi mai bun, mai fericit, iar toate situațiile vieții, mai bune sau mai rele, iți vor părea mult mai simple și mult mai ușor de depășit. Viața ta va fi mai frumoasă!

Dacă îți vei iubi viața, și viața te va iubi pe tine! Așteaptă-te la un miracol!

Spune pot, și cu siguranță vei putea!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu