Trăim o singură dată, dar dacă o facem cum trebuie, o dată este de ajuns…


„Trăieşte o viaţă onorabilă. Atunci când îmbătrâneşti şi te gândeşti în urmă, vei putea să te bucuri a două oară de ea.” Dalai Lama

Minunile care se întâmplă în jurul nostru deseori le lăsăm neobservate. Însă trebuie doar să închideți ochii la neplăceri și să începeți să simțiți fiecare clipă, să vă bucurați de ele și să înțelegeți că viața este atât de minunată!

În fiecare zi noi trecem pe lângă viața noastră, amintindu-ne de trecut și construindu-ne viitorul. Însă în fiecare zi uităm de prezent. În astfel de momente nu ne simțim fericiți, iar viața devine plictisitoare și tristă.

Într-o zi îți vei da seama că nu merită să te consumi pentru nimic, că toate sunt trecătoare, mai ales viața, și că e inutil să-ți întuneci zilele făcându-ți sute de gânduri cu privire la te miri ce situații. Vei realiza că nu e un mit și că problemele, oricât de întortocheate ar părea, trec și ele. Vei vedea că luminița de la capătul tunelului chiar există, în ciuda faptului că drumul pe care l-ai parcurs până la ea a fost greu și lung.

Îți vei da seama că sunt oameni care nu pot fi schimbați și că în scurtul timp în care vei interacționa cu ei, va trebui să-i suporți așa cum sunt și să nu-ți mai bați capul să explici ceva.

Și, cel mai important vei realiza cât de mult contează să trăiești fiecare zi așa cum e, să înțelegi că atâta timp cât ești sănătos ar trebui să nu-ți mai pese de altceva, să trăiești așa cum simți și făcând ce-ți aduce fericire. Să râzi cu toată gura, să plângi dacă vrei, să te descarci, dar să fii conștient că nimic nu te poate doborî pe lumea asta dacă nu-i permiți.

Tratează orice greutate cu inima împăcată, ia totul pas cu pas și ține minte că nimeni nu te poate îngenunchea cu excepția lui Dumnezeu.

Ne naștem cu un strigăt, murim cu un geamăt. Ne rămâne doar să trăim cu ZÂMBET.

Încercați să savurați fiecare clipă, ascultându-vă interiorul și concentrându-vă pe clipa de acum.

Fiți fericiți!

 

Crede în Tine!

Lasa un comentariu