Povestea şi sacrificiul tatălui pentru copilul său


„Un tată înseamnă mai mult decât o sută de profesori.” George Herbert

Un tătic singur încearcă să facă tot posibilul ca fetiței sale să nu îl lipsească nimic și să fie cu zâmbetul pe buze în fiecare zi, chiar cu riscul unor mari sacrificii.

După ce o duce la școală, acesta caută un loc de muncă mai bine plătit, care să îi asigure stabilitatea financiară, dar nu găsește decât locuri prost plătite și care îl solicită fizic foarte mult. La finalul programului, tăticul are grijă ca fetița sa să nu vadă cât este de obosit după o zi în care cară zeci de saci în spate sau stă în picioare și spală vase ore întregi.

Sacrificiile pe care le face pentru fetița sa îi sunt răsplătite din plin, atunci când cea mică îi dă o scrisoare în drumul spre școală.

Fetița începe să îi scrie cât de frumos și de bun este tatăl ei, dar și cât de deștept și de muncitor. După ce îl aseamănă pe tatăl ei cu un super erou și îl numește „Superman”, „cel mai dulce tătic din lume” sau „cel mai inteligent” tătic, micuţa îi mărturiseşte părintelui că ştie mai multe lucruri despre el decât şi-ar fi dorit vreodată acesta.

„El minte. Minte că are un loc de muncă. Minte că nu este obosit. Minte că nu îi este foame. Minte când spune că avem tot ce ne trebuie. Minte, din cauza mea”.

Tatăl realizează că încercarea sa de a-i ascunde fetiței sacrificiile pe care le face au fost în zadar și că ea se mulțumește cu puțin, dar numai să îl aibă aproape.

Așadar, cei care încă mai au un Tată… Iubește-l! Iubește-l cu minusurile lui și dacă el nu vine la tine, du-te tu la el. Spune-i astăzi cât de mult contează pentru tine să facă parte din viața ta, nu se știe niciodată când poate pleca pentru totdeauna din viața ta.

 

Crede în Tine!

Lasa un comentariu