Inocenţa şi frumuseţea copilăriei văzută prin „filtrul” unui fotograf – Oana Stoica


„În fiecare fotografie există întotdeauna doi oameni: fotograful şi privitorul” – Ansel Adams

Fotografia este totul, o fracțiune, o secundă, un moment din viață o amintire. Este un mix de culori și umbre, un declanșator de sentimente, de deja-vu, de inspirație și uneori vindecă psihicul chiar și fizicul.

Fotograful este un pictor, un arhitect, dar și un scriitor. Pune în imagini viziunea lui asupra unui moment. Povestește, descrie și inserează în fotografii sentimente care apoi se deschid într-o fracțiune de secundă în fața ochilor tăi și te pătrund. Scoate în evidență caracteristicile predominante, esențiale și unice, le îmbină în așa fel încât efectul sa fie cert și puternic.

Fotografiile „spun” lucruri. Fotograful le face sa vorbească.

Atât de frumos este să îți îmbrățișezi visele din suflet! Oana Stoica face asta prin propriul mod de exprimare, fotografiile. Prin fotografie, s-a descoperit pe sine și a descoperit lumea. În vasta ei colecție de fotografii, te plimbi prin toate vârstele copilăriei și descoperi povești.

Oana preferă să lase munca să vorbească  despre ea, fotografiile sale conturând nu numai profilul unui fotograf profesionist, ci și al omului din spatele imaginilor.

Dacă ar fi să îi descriu atitudinea care îi dictează  activitatea profesională, aceasta s-ar înscrie în următorul citat:

„Nu pot să cânt, să pictez și nu știu să scriu ce simt, așa că nu imi rămâne decât fotografia, pentru a-mi exprima sentimentele.”

În cazul Oanei Stoica, profesionalismul se împletește cu pasiunea și arta, fapt ce m-a determinat să o rog frumos să îmi fie alături în cel mai frumos eveniment din viata mea și anume creștinarea micuțului meu băiețel.

Oana este un fotograf pasionat în adevaratul sens al cuvantului care, pe lângă faptul că  imortalizează cu ușurință sentimentele, trăirile și  emoțiile prin fotografiile pe care le realizează, se află într-o continuă perfecționare în ceea ce privește combinarea tehnicilor fotografice și exercițiul.

Există fotografi pentru care pasiunea nu cunoaște limite și vor să devină adevărați maeștri. Majoritatea fotografilor profesioniști tratează fotografia ca pe o artă aflată între  pasiune și meserie. Nimic nu poate fi mai minunat decât să îmbini utilul cu plăcutul, iar în fotografia văzută ca o meserie, acest lucru este valabil.

Cu toate acestea, pentru ca un fotograf să poată trăi din pasiunea sa este nevoie de foarte multă muncă și de mult sacrificiu, deoarece arta cere sacrificii. Însă, în momentul în care un fotograf a atins un anumit nivel, totul vine de la sine, iar fotografia este o meserie mai mult decât satisfacatoare. Este o meserie a sufletului și a mintii, o meserie în care arta își spune cuvantul, iar draga și minunata Oana își pune tot sufletul în fotografiile sale și este evident că pentru ea fotografia este pasiune și artă, spun acest lucru pentru că iubesc fotografia, sunt îndrăgostită până peste cap de fotografie.

Din punctul meu de vedere fotografia trebuie trăită, simțită, înțeleasă, învățată, respectată și abia atunci poate deveni și meserie, iar un om cum este Oana, care să își pună tot sufletul în fotografie, să imortalizeze fericirea prin ochii unui copil într-un fel aparte este pur și simplu magie pură.

Cum spunea binecunoscutul Ansel Adams:

“Nu faci o fotografie doar cu aparatul. Aduci în actul fotografiei toate imaginile pe care le-ai văzut, toate cărțile pe care le-ai citit, toată muzica pe care ai ascultat-o, toți oamenii pe care i-ai iubit”

Oana nu este doar fotograf, este un om excepțional, prietenos, comunicativ, optimist, plin de viață, punctual, creativ, răbdător, amabil, cu o voie bună molipsitoare și cel mai important pentru un fotograf de pitici, iubește foarte mult copii.

Aș mai putea adauga multe, însă vă las pe voi să o cunoașteți pe Oana Stoica fotograful din spatele echipei Ace Photography în fotografiile de mai jos.

Mai multe fotografii găsiți aici.

Țin să îi mulțumesc frumos pentru, profesionalismul, devotamentul său și pentru momentele surprinse și imortalizate. Este fantastic cum a reușit să transpună povestea noastră în minunatele fotografii și mai ales că ne-a întipărit în suflet amintiri atât de dragi.

Îi mulțumesc pentru toată răbdarea și pasiunea cu care ne-a încântat.

Cu siguranță vom colabora și la alte evenimentele importante din viața noastră și te vom recomanda și altora.  

Ace Photography by Oana Stoica you’re fabulous!

Recomand cu încredere!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu