Trăieşte. Respiră. Bucură-te!


„Riscă tot ce ai! Fii asemenea unui jucător! Riscă totul, deoarece clipa următoare ar putea să nu mai vină, aşa că de ce să îţi pese? De ce să te intereseze? Trăieşte intens, trăieşte plin de bucurie. Trăieşte fără teamă, trăieşte fără să te simţi vinovat. Trăieşte fără să îţi fie frică de iad şi fără să doreşti raiul. Trăieşte pur şi simplu.” Osho

Suntem tot mai puțini și în fiecare zi aflăm că a mai plecat cineva. În urmă rămân momente trăite sau ratate, zâmbete oferite sau lacrimi înghițite, bucurie primită și împărtășită, încurajări, vorbe care intră în inimă. Telefoane date. Vorbe spuse. Glume râse. Clipe. Trăiri. Nu averi, nu cifre, nu certuri, nu ranchiună. Doar lumina, pe care fiecare a ales să o arate sau să o ascundă.

Trezește-te devreme și ai grijă de corpul și mintea ta. Citește în fiecare zi, măcar două trei pagini. Meditează. Trăiește. Respiră. Ia o pauză. Lasă sarcina aia pe mai târziu, dacă nu e așa importantă. Învață ceva nou. Pleacă în weekend. Mergi pe bicicletă. Cheamă pe cine simți că vibrează la unison cu tine. Fă-ți prieteni noi. Ia-ți timp pentru tine în fiecare zi.

Îmbrățișează-ți copilul. Cere-ți iertare. Sună pe cineva pe care nu l-ai auzit demult. Vizitează-ți bunicii. Scrie o vedere din călătorie. Ieși în oraș. Plănuiește vacanțe. Îmbracă-te frumos.

Pregătește o masă festivă fără nicio ocazie. Spune ”te iubesc” de câte ori simți. Odihnește-te. Iartă. Iartă-te. Mulțumește cuiva care își face treaba bine. Zâmbește. Fă-ți mai puține griji. Bea un pahar de vin. Mergi la teatru. Lenevește un weekend. Sună oameni cu care nu ai mai vorbit demult.

Nu mai amâna lucrurile care contează cu adevărat

Lasă lumină în urma ta. Lasă chipuri senine. Lasă zâmbete. Lasă amintiri frumoase. Lasă fapte bune. Lasă senin.
Trăiește. Respiră. Bucura-te!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu