Femeia – raza luminii cereşti


“Femeile sunt al doilea mare mister al omenirii.” Anne Rice

Tu nu ești întunericul. Tu ești dimineața. Tu nu ești gălăgia. Tu ești fantezia. Cea care întoarce sufletul și ghidează gândurile.

Tu nu ești promisiunea. Tu ești jurământul! Da, tu- Femeie, și asta spune multe.

Tu nu ești alegerea. Tu ești dorința. Cea care îți fierbe în sânge, cea care îți lasă gustul nesătul al iubirii și plenitudinii.

Tu nu ești doar frumosul. Tu ești cea care face divinul, prin viața pe care o dai și prin profunzimea ta.

Tu nu ești excepția. Tu ești regula. Și regula ne deschide ochii, asupra bărbatului, asupra lumii, asupra existenții și vieții. 

Tu nu ești trecerea, tu ești oprirea privirilor, a suspinelor și a aspirațiilor. Tu ești punctul tuturor începuturilor.

Tu nu ești doar ziua, tu ar trebui să fii parte a timpului, din zi, din noapte, ruptă din amurg și dantelată în toate culorile dimineții; da, parte din clipă și din viață.

Tu nu ești doar tabloul. Tu ești grădinarul sufletelor.

Tu trebuie să-ți developezi feminitatea, naturalețea și suspinele. Tu inspiri, ca muză, ca consoartă, ca parte din început și din reînnoire.

Femeia se descrie prin sentiment, se defineşte prin raţiunea de a găsi optimul, se împlineşte prin răspunsul la provocările drumului. Nu spune profeții dar face minuni, nu se declară vrăjitoare, dar cucerește fluent orice inimă, doar prin priviri.

Când te uiţi la ea…ţi se pare că vezi raiul. Plină de mistere, capabilă să meargă enorm de departe pentru sentimentele ei, cu acel zâmbet fermecător pe care îl împarte tuturor, doreşte mereu să fie iubită necondiţionat. Te surprinde în mod plăcut cum poate o fiinţă să fie atât de complexă. Are de jucat un rol crucial, de împlinit un destin doar al ei… “Creaţia atinge pentru ea, zenitul.” Şi totuşi nici o definiţie din lume nu o poate descrie.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu