Sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece


Sezonul rece se instalează deja, iar pielea ta cu siguranță are nevoie de un alt tip de îngrijire, pentru a face față cu brio vântului și temperaturilor scăzute. Pentru ca tenul să fie în continuare luminos, fresh, are nevoie de un ritual de îngrijire și hidratare, deci ai nevoie de produse care repară pielea după ce a fost expusă la condițiile meto.

Dermatologii recomandă bineînțeles cremele cu bază grasă. Poți alege acele produse care sunt realizate din uleiuri și nu din apă. Acestea vor fi mult mai bine absorbite de piele și vor hidrata șesutul. Caută cremele care au în componența lor vitamine precum A, C și E. Vitamina C și vitamina E sunt antioxidante care protejează celulele și accelerează procesul de reparare, acolo unde intervine vitamina A, responsabilă cu revigorarea țesuturilor.

În plus, este important să eviți cremele parfumate în sezonul rece, deoarece pigmentul parfumat favorizează apariția iritațiilor la nivelul pielii.

Atunci când te demachiezi, folosește un produs hrănitor și spală-te pe față cu apă pură. Evită săpunul deoarece acesta contribuie la uscarea pielii. Dacă pe timp de vară optai pentru exfoliere destul de frecvent, acum va trebui să faci mai rar acest proces, recomandată fiind folosirea lui doar de două ori pe săptămână.

Hidratarea buzelor este de asemenea foarte importantă. Nu trebuie să îți lipsească din ritualul zilnic și din geantă, un balsam de buze. Untul de shea este foarte util în această perioadă. De asemenea, dacă obișnuiești să folosești rujuri, alege-le pe cele cu factori hidratanți, pentru o protecție dublă și pentru strălucirea pe care ți-o dorești.
Pentru pielea mâinilor, intens expusă la frig, este indicat să te speli cu apă potrivită, călduță, deoarece și apa fierbinte acționează negativ în perioada friguroasă. Bineînțeles, folosirea frecventă a cremei de mâini este un must-have, la fel ca purtarea mănușilor.

Ai grijă de tenul tău, ai grijă de tine!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu