Scrisoare către băieţelul meu: Ziua în care tu m-ai făcut mamă!


„În momentul în care se naşte copilul se naşte şi mama. Ea nu a existat înainte. A existat femeia, dar nu şi mama. Mama este ceva total nou” – Osho

Băiețelul meu. Astazi este ziua ta!

Dar este şi ziua mea, ziua în care am devenit mamă!
Ziua în care tu m-ai făcut mamă. Cea mai specială zi din viața mea de până acum! Te-am iubit de cum te-am vazut prima dată.

Azi împreună împlinim aceeaşi vârstă!

Te iubesc nemăsurat încă de prima data cand te-am tinut in brate si am indragit fiecare clipa de bebelusie a ta!

În momentul in care se naște copilul se naște și mama. Ea nu a existat înainte.A existat femeia, dar nu și MAMA. Mama este ceva total nou… O mamă înseamnă multă durere… Mai multă durere și îngrijorare decât bucurie și pace. O mamă înseamnă multă muncă, multe gânduri și multe învinovăţiri…

O mamă înseamnă mâini trudite și picioare obosite… Papuci tociți, haine vechi și multe renunțări. Renunțări la sine, la visuri, la așteptări… Nopți pline de frământări și multă răbdare… Lacrimi amare ascunse după zâmbete pline de soare. Multe dureri și prea puține mângâieri… și multă, multă iertare… Mi-ai schimbat viata si nu as mai putea trai altfel . Te iubesc pentru ca esti inocent si bun, ca esti frumos si dulce! Te iubesc pentru ca esti al meu! Am fost alaturi de tine in orice moment, iti alinam durerile de burtica atunci cand aveai colici, te-am purtat pe brate noptile cand nu puteai dormi, te-am adormit in brate , te-am alintat si ti-am cantat ore intregi ca tu sa poti adormi, te-am invatat primele cuvinte, ti-am citit zeci de povesti, am fost acolo cand tu ai facut primii pasi, am fost langa tine tot timpul. Pentru nimic in lume nu as fi ratat aceste momente unice din viata ta.
Mai sunt lucruri pe care mi-aș dori să pot să te învăț, să ți le transmit, tocmai pentru ca drumul tău să fie așa cum o să ți-l dorești, așa cum meriți, așa cum și eu mi-aș dori să-ți fie.

FiiCurajos!

Aș vrea să ai curaj să îți dorești, să crezi în tine, în visurile tale, să ai curaj să mergi înainte pe drumul tău, așa cum va fi el… să ai curaj să plângi, să recunoști că te doare, că ți-e teamă, să ai curaj să accepți că sunt lucruri pe care nu le vei putea face, să ai curaj să ceri ajutor. Să ai curaj să fii tu.

Îndrăznește!

Aș vrea să îndrăznești. Să îndrăznești să fii diferit dacă așa vei simți, să îndrăznești să o iei mereu de la capăt, să îndrăznești să-ți construiești lumi aparte și să crezi în ele, să crezi în tine. Nu-ți voi putea spune mereu ce e bine și ce e greșit, tu va trebui să faci propriile alegeri și să-ți asumi consecințele, cu îndrăzneală și încredere. Dar să nu te temi să îndrăznești.

Bucură-te!

Aș vrea să te bucuri de viață, să râzi mult, cu ochii, cu gura, cu sufletul. Să râzi de plinătatea vieții dar și de neajunsurile ei. Prinde bucuria vieții și ține-o strâns, strâns, n-o lăsa să se piardă, fără ea, drumul prin viață e searbăd, golit de satisfacții și lipsit de esență. Bucură-te, puiul meu, ca viața să ți se pară frumoasă.

Descoperă!

Caută, caută mereu, fii curios și dorește-ți să cunoști, să vezi, să simți, să descoperi. Sper că ai să găsești o lume dragă ție în paginile cărților și ai să citești mult. Cărțile au să-ți fie mereu prieten de nădejde dacă vei dori să le descoperi farmecul, dacă le vei iubi și le vei ține mereu aproape, ele îți vor oferi hrană vie pentru suflet, trup și minte. Te vor purta prin lumi minunate și-ți vor deschide orizonturi nebănuite.

Visează!

Ahh, visează mult. Lasă-ți sufletul să-și întindă aripile imaginației și ale dorințelor infinit de mult și visează, dragul meu. Crede în visurile tale, luptă strașnic pentru ele, nu te opri dacă unele se vor pierde, dacă altele se vor dovedi a nu fi fost destul de puternice. Dă-i voie inimii să nască alte și alte visuri căci ele îți vor umple viața de trăire.

Leagă prietenii!

Apropie-te de oameni și leagă prietenii care să dureze o viață, oameni care să fie lângă tine, umăr la umăr, să ai cu cine să împărtășești atât bucuriile cât și tristețile. Nimic nu e mai rău decât să mergi singur prin viață, să nu ai cui să dăruiești, să nu ai cu cine să împarți. Și prietenii, dragul meu, prietenii sunt un cadou pe care viața ți-l oferă, ai grijă de el, e neprețuit.

Iubește!

Iubește oamenii, și cărțile, și zborul, și harta lumii. Iubește cerul și marea și muntele și fluturii și firul ierbii. Iubește mult și adânc și din tot sufletul. Iubește mereu.

Trăiește, fiul meu!

Aș vrea, mai mult decât orice, ca atunci când vei privi în urmă, adult fiind, la copilăria ta, să poți spune că n-ai avut timp să faci tot ce ți-am spus că trebuie să faci, că n-ai reușit să le potrivești mereu pe toate bine, că nu te-ai descurcat cu toate perfect pentru că ți s-a părut mai interesant să trăiești din plin, să te bucuri de toate micile frumuseți ale vieții, să fii fericit, pur și simplu. Și va fi tot ce-mi voi fi dorit să știu.
La mulţi ani , fiul meu !

La mulți ani, mie Mama!

La mulți ani, ție Tata!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu