Simplitatea, răbdarea, compasiunea – principalele comori ale omului


„Simplitatea, răbdarea, compasiunea – acestea sunt principalele comori ale fiecărei persoane. Simplitatea acțiunilor și gândurilor te întoarce la sursa ființei. Răbdarea cu prietenii și dușmanii ajută să meargă cu fluxul. Compasiunea pentru tine – să fii împăcat cu tot ce este înconjurător ”- Lao Tzu

Simplitatea

Viața în simplitate implică sinceritatea ta în raport cu tine și cu ceilalți. Când „acționezi și gândești simplu”, nimic și nimeni nu îți poate înfunda gândurile și inima.

Te îndepărtezi de lucrurile nesemnificative care complică viața și o îngreunează.

Astfel, „te întorci la sursa ființei” – adevăratul tău „eu”, obiectivul tău în viață și înțelegerea ta internă a lumii. Începi să te înțelegi cu tine și lumea care te înconjoară.

Răbdarea

Simplificarea vieții ajută la dezvoltarea răbdării prin reducerea numărului de distrageri și evitarea stresului inutil.

Devii mai tolerant față de alți oameni, deoarece ai ajuns în armonie cu tine. Nu mai ești sfâșiat între minte, inima și alte mii de alte lucruri.

Ești concentrat și susceptibil de orice situație din viață și de toți cei care se află în apropiere. Ești „împăcat cu tot ce te înconjoară”.

Compasiunea

Începe să-ți arăți compasiune pentru tine și să te oprești să trăiești în îndoieli, gânduri negative și critici. Smerește-te și ia-ți timp pentru tine.

Din punctul de vedere al lumii, ești departe de a fi perfect, dar în ochii Universului ești ideal, nu trebuie decât să-ți extinzi limitele.

Compasiunea apare ca rezultat al conștientizării faptului că ești în aceeași barcă cu toți ceilalți. Te vezi cu toate nevoile și sentimentele tale în alte persoane. Ele devin un fel de reflecție a ta.

Prin urmare, cu ajutorul compasiunii, vă reconciliați cu ceilalți, deoarece înțelegeți că suntem cu toții conectați de o singură rețea a vieții.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu