Viena – unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa


Orasul îmbină frumusețea palatelor clasice, a piețelor și arhitecturii secolelor al XVII-lea și al XVIII-lea cu galerii de artă și muzee contemporane, magazine fabuloase și restaurante avangardiste.

Când spui Viena spui în primul rând muzică. Te gândești la Mozart, Strauss, Beethoven, Schubert sau Haydn, la opera vieneză, la valsul vienez. Te gandesti apoi la istorie, fosta capitală a imperiului austro-ungar fiind presărată de cladiri impozante, palate parcă încremenite în timp și catedrale impunatoare.

Este foarte frumos în Viena, e un oraş cosmopolit, civilizat, curat, cu arhitectură gotică de-ţi taie răsuflarea.

M-a impresionat arhitectura acestei capitale, civilizația, curățenia din oraș, varietate de  localuri unde îți puteai petrece serile, istoria acestui oraș, corectitudinea și amabilitatea oamenilor.

Este un oraș liniștit și totuși plin de viață, animat la tot pasul de restaurante și terase micuțe și moderne.

Viena este un oraș cu o istorie foarte bogată, cu o deschidere către artă cum rar îți e dat să întâlnești.

Chiar în centru, clădirea gotică a Stephansdom – Domul Sf. Ştefan își aruncă umbra peste o perioadă a Evului Mediu. Mai departe, spre vest, splendoarea imperială a fostei dinastii Habsburgice încă fascinează: Palatul Schönbrunn şi Gloriette a împărătesei Sisi, grădina zoo şi sera palmierilor, trăsurile de prinţesă din Muzeul trăsurilor imperiale îl poartă pe vizitator în felurite incursiuni în trecut.

Am vizitat impunătoarea catedrală gotică Sf. Ștefan din secolul 12, cu ale ei ziduri înegrite de timp și am încercat să o prind toată într-o poză, lucru care nu mi-a reușit din cauza celor 137 de metri înălțime.

N-am uitat de magazinele cu Mozart, ciocolata Mozart, suveniruri de tot felul, calești și tot ce e frumos în Viena.

Cine vrea sa savureze din plin atmosfera elegantă a Vienei, îi sugerez să viziteze Viena în plină desfășurare a Târgului de Craciun care are dimensiunile unei sarbatori in sine, iar orașul pare desprins dintr-o poveste de iarnă fascinantă. Decoratiunile luminoase sunt pline de fantezie: imense globuri roșii, susținute parcă doar de fire subțiri de beteală, candelabre elegante, fulgi de nea sclipitori, toate dând replica vitrinelor elegante şi împodobite în ton cu sarbatoarea.

Târgul cel mare se desfășoară în imediata apropiere a Primariei, târgul de la Rathaus, acolo unde în sunetele colindelor si ale muzicii vieneze, comercianții îi imbie pe localnici și turiști cu adevărate minunății dedicate sărbătorilor de iarnă. Lumânări parfumate și încrustate cu felii de fructe şi scorțișoară, vase de lut, zeci de sortimente de dulciuri, mezeluri tradiționale, castane coapte, păpuși îmbrăcate în port traditional, globuri şi beteală, decorațiuni pentru casă şi grădină, mănuși, fulare, caciuli,  o varietate de marfuri încântătoare.

În materie de shopping Mariahilferstrasse este cea mai reprezentativă  stradă cu magazine de toate felurile, predominante fiind cele de haine, prețurile fiind pentru toate buzunarele.

Karntner Strasse este o stradă pietonală situata între  Catedrala Sf Stefan și faimoasă Opera. Aici vei găsi prețuri accesibile pentru orice buzunar.

Graben este practic în inima Vienei, aflată chiar lângă Catedrala Sf Stefan de-a lungul căreia găsești magazine pentru oameni cu posibilități, cum ar fi Hermes sau Montblanc, iar imediat lângă, pe Kohlmarkt dăm peste magazine ca Chanel, Cartier, Diesel, Louis Vouiton.

Fără dubiu Viena este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, un oraș al muzicii, al culturii și al distracției în acelaș timp. Este un oraș care te face să îți dorești să te intorci la el mereu!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu