Iubesc şi port cu mândrie Ie!


“Tradiţia este o comuniune cu misterul istoriei.” Nikolai Berdiaev

Sunt fericită şi entuziasmată să scriu astăzi despre Magazintraditional.ro, magazin de artizanat.

Magazintraditional.ro este un proiect de promovare a valorilor, tradiţiei, culturii şi civilizaţiei româneşti, tot ce este de calitate şi universal valabil.

Magazintraditional.ro oferă o gamă variată de modele pentru toată familia, inclusiv pentru bărbați, dar și rochii tradiționale.

Brandul Magazintraditional.ro s-a născut din iubirea de țară, de frumos şi de dragostea pentru meşteşugurile româneşti.

Magazintraditional.ro se adresează tuturor oamenilor iubitori de frumos!

Iubesc şi port cu mândrie Ie! Atunci când îmi pun ia brodată cu flori cusute cu atâta migală, simt că toată Romania este cu mine! Tot ce înseamna străbuni, munți, râuri, obiceiuri…TOT! Cred cu tărie că ia este un simbol puternic care ne defineşte pe noi ca români. Ia este cu siguranţă cea mai importantă piesă a costumului popular, fiind purtată atât în zi de sărbătoare cât şi la treburile câmpului. Atât Regina Elisabeta cât şi Regina Maria au fost adevărate ambasadoare ale iei, purtând-o de fiecare dată când  aveau ocazia.

Ia românească, împodobită sau nu, cu broderii complexe şi simboluri de o frumuseţe sofisticată, cu o cromatică care împleteşte o diversitate atrăgătoare de nuanţe, tinde să devină un must-have în orice garderobă. Purtată cu ocazia unei plimbări sau la un eveniment special, ia românească se transformă, încet, dar sigur, în piesa centrală a multor ţinute.

Dacă analizăm ia tradițională românească, vom găsi, frumos și unic conturate, simboluri profunde, elemente ce vorbesc despre soare și stele, despre pământ și flori, despre etape din existența umană sau etape din existența unui popor întreg. Vorbesc despre divinitate, dar și despre legătura minunată dintre om și natură, despre lupta dintre bine și rău, o luptă permanentă în care triumfă întotdeauna binele. Vorbesc despre iubire și respect, despre HORA românească, ca joc al românilor, ceea ce ne creează un puternic sentiment de înrudire, despre momente vesele și fumoase ale vieții, despre familie și valorile acesteia. Vorbesc nu numai despre viață ci și despre moarte, despre trecerea spre lumea de dincolo. Vorbesc despre succesiunea anotimpurilor, despre raportarea noastră, a oamenilor, la pământ și la cer. Vorbesc despre trecut și viitor. Vorbesc despre valoare și nonvaloare. Vorbesc despre noi, cu bine și rău, cu tot!

Așadar, dacă ia românească ar putea să povestească, într-un dulce grai românesc, am putea afla, din minunatele ei spuse, o fascinantă poveste a unui neam și a unui pământ aflate într-o strânsă comuniune. Ar putea să ne povestească despre bine și frumos, despre armonie și perfecțiune, despre cer și pământ aflate într-o strânsă legătură, despre nemurire. Și nu numai despre acestea! Felul în care ia românească a dăinuit în timp este o adevărată dovadă de statornicie a poporului care a creat-o și pe care îl înfrumuseţează, făcându-l unic între popoarele lumii!

Ia românească a devenit un element plăcut, elegant şi sofisticat, prezent în garderoba a cât mai multor femei. Dacă odinioară, aceasta era purtată, doar în completarea costumului tradiţional românesc, azi, se împleteşte istoria cu prezentul, accesorizând ia românească la piese vestimentare moderne.

Ba chiar mai mult, ia românească devine piesa principală a oricărei ţinute, reprezentând un adevărat motiv de bucurie, purtarea acesteia.

Pe site-ul Magazintraditional.ro veți putea descoperi o gamă variată de modele pentru toată familia!

Pentru recomandări în privința portului tradiţional roamânesc, a cămăşilor tradiţionale, potrivite și a celor mai bune oferte, specialiștii din cadrul Magazintraditional.ro vă pot îndruma cu folos atât online pe site, dar şi pe pagina lor de Facebook.

Aşadar, dacă vrei să-ţi faci un cadou de suflet tradiţional românesc, alege  Magazintraditional.ro creat din dragoste faţă de tradiţie şi cultură.

Recomand din inimă Magazintraditional.ro

www.magazintraditional.ro

Facebook – MagazinTraditional.ro

Crede în Tine!

Lasa un comentariu