Bianca Sas ii şi costume tradiţionale – universul idilic al portului popular românesc!


Ia, ca piesă vestimentară de referință în cultura și în civilizația românească, este un purtător de amprente, o carte de identitate. Veșmântul acesta seamănă cu o scriitură, seamănă cu o pictură de bună calitate, pentru că ia are puterea de a te fascina, pentru că e originală, e nemaiîntâlnită, e stranie până la un punct, pentru că e altfel decât știe toată lumea.”  – Doina Işfănoni

Ia românească este deja celebră în marile case de modă pentru prospețimea și universalitatea sa. Fie nouă, fie scoasă din lada de zestre a bunicii, ea sărbătorește graiul naturaleții, indiferent pe ce meleaguri își poartă pașii.

Simbol al culturii identitare românești, ia spune autentica poveste a purtătorului său și știe să se facă îndrăgită și cunoscută în întreaga lume, reflectând fără efort istoria și identitatea poporului din care a luat naștere.
Acest simbol al dorului de românesc mă fascinează prin broderiile sale și prin autenticitatea lucrului simplu, făcut din iubire.

Găsind o definiție, undeva în sufletul și în gândul meu, ia este acel buchet de cusături, conceput cu multă atenție, cu zile de muncă, de obicei îmbogățit de aurul mărgelelor așezate cu bun gust, învelită în dragoste și dăruire, pentru că de cele mai multe ori, iile reprezintă liantul care leagă generațiile între ele, pe străbunica de bunica, de mama, de fiica mamei, de fiica fetei. Ia este un element menit să te facă să te simți frumoasă, specială, fiică sau fiu de Românie.

Îmi place să descopăr permanent oameni şi poveşti, poveşti de viaţă şi de succes, oameni pe care-ţi face plăcere să-i vezi, să-i admiri, să-i asculţi, oameni de la care avem de învăţat. Colecţionez aici poveşti de succes ale oamenilor de lângă noi. Poveşti cu artizani din România, care lucrează din pasiune şi care creează cu suflet. Oameni cu talent, designeri care au curaj, perseverenţă, pregătire, ambiţie, chemare, oameni care se pot lupta de la egal la egal cu orice mare brand internaţional.

Astăzi vă povestesc cu o mare bucurie despre Bianca Sas. O poveste pornită din pasiunea pentru artă şi iubirea pentru tradiţie, o poveste cu flori şi culoare, o poveste despre bucurie şi lucruri frumoase.

Bianca pur şi simplu m-a cucerit cu viziunea ei asupra identității românești. Munca Biancăi este un omagiu adus identității românești, dar și feminității românești. Ea însăşi poartă cu mândrie frumoasele piese ce alcătuiesc costumul tradiţional românesc.

Fără doar și poate, cel mai frumos omagiu pe care îl putem aduce iei este aceea de a o purta cu mândrie.

Vă prezint o reinterpretare mai modernă a acestui simbol național, cum sunt piesele vestimentare cusute de Bianca Sas, meşteşugari şi artizani din Ţara Oaşului şi Maramureşului.

Obiectele vestimentare tradiționale realizate de Bianca reflectă munca zecilor de zile de concentrare, îndemânare și răbdare. Acestea prezintă talentul poporului român, talentul omului de a da lumii frumosul, grija și calitatea pe care a pus-o în tot ceea ce a făcut, în tot ceea ce a dăruit.

Din pasiune pentru frumuseţea fără cusur a iilor tradiţionale de altădată, Bianca Sas ii si costume traditionale realizează modele de ie romanească cusute manual şi brodate cu migală pe pânza din bumbac, exact ca odinioară. Ia cusută de Bianca reprezintă o moştenire întipărită pe pânză şi dezvăluie o poveste cu fiecare motiv tradiţional cusut cu artă şi dăruire, care păstrează dorinţe tainice, brodate cu fiecare împunsătură de ac.

Fiecare ie tradiţională realizată de Bianca Sas ii si costume traditionale este specială şi te va impresiona prin broderiile bogate, care aduc la viaţă modele vechi culese de pe ii româneşti de zeci de ani şi cusute aşa cum o faceau pe vremuri bunicile sau străbunicile noastre. Sau te va cuceri prin broderiile florale încântătoare şi prin rafinamentul cusăturilor lucrate cu fir de mătase.

Pentru că fiecare româncă merită să îmbrace o ie românească de calitate, să-i descopere misterul, să-i înteleagă povestea şi să o poarte cu mândrie, te invit să descoperi minunata lume a portului popular românesc – Bianca Sas ii si costume traditionale de unde şi tu iţi poţi alege ia tradiţională care să te reprezinte, din zeci de modele deosebite, brodate manual, cu dragoste, dăruire şi talent.


Alături de iile româneşti autentice cusute manual, Bianca a creat şi alte piese vestimentare deosebite: rochii şi fustiţe brodate manual pentru fetiţe, paltonaşe cu broderie tradiţională, ii pentru copii şi costumaşe de botez, brâuri cusute manual, set ii cupluri şi familie chiar şi cojoc brodat, autentic din Maramureş!

Bianca pune foarte mare accent pe calitatea seturilor tradiționale. Pe lângă calitatea excepţională a ţesăturii, ia cusută de către Bianca şi artizani din Ţara Oaşului şi Maramureşului, poate fi decorată printr-o gama nelimitată de culori, de broderii, reuşind astfel să se metamorfozeze într-o ie cu adevărat unică, cu adevărat de poveste! În plus, cusăturile decorative sunt realizate manual, cu fir de bumbac sau mătase în diferite culori.

Iubesc şi port cu mândrie cămăşiile cusute de Bianca Sas!

Îmi place portul tradiţional românesc şi iubesc Ia. Pentru mine, Ia reprezintă mai mult decat o simplă piesă vestimentară, mai mult decât o simplă bluză menită să ne înfrumuseţeze. Mai mult decât o moştenire culturală şi o piesă tradiţională de îmbrăcăminte, ia autentică românească este o bijuterie vestimentară ce poate să strălucească în ţinutele femeii moderne şi îndrăgostită de frumos. Tot mai multe românce aleg să păstreze tradiţia şi să îmbrace cu măndrie o ie autentică, atât la o ţinută casual sau office, cât şi la evenimente speciale, atunci când îşi doresc să fie elegante şi admirate.

Ia este piesa de bază în ceea ce priveşte identitatea noastră ca popor, însemnele acesteia având de cele mai multe ori semnificaţii din natură, tradiţionalism sau istorie. Iile pe care le realizează Bianca Sas ii si costume traditionale păstreazăt toate aceste frânturi de viaţă şi adaugă ceva în plus. Adaugă trăire, emoţie, delicateţe şi unicitate, în fiecare ie creată!

Nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de creaţiile Biancăi, nu ai cum să nu le iubeşti! Te îndrăgosteşti de ele pentru că sunt unice, pentru că pornesc dinlăutrul ei, parcă dintr-o altă lume și vin să ne încânte.

Brandul Bianca Sas ii si costume traditionale îsi doreşte să promoveze şi să pună în lumină portul popular, portul tradiţional românesc specific Ţării Oaşului şi Maramureşului.

Reverențele mele Bianca pentru ceea ce faci, pentru mâinile magice cu care lucrezi și pentru faptul ca pui suflet în ceea ce faci!

Aș mai putea adauga multe, însă vă las pe voi să o cunoașteți pe Bianca Sas şi pagina ei Bianca Sas ii si costume traditionale.

Îți mulțumesc, draga mea Bianca pentru toată răbdarea și pasiunea cu care ne-ai încântat. Îți mulțumesc că am avut oportunitatea să povestesc şi altora despre marea ta pasiune!

Eşti Minunată!

Recomand din inimă!

Facebook – Bianca Sas – Ii si costume traditionale

Crede în Tine!

Lasa un comentariu