Înconjoară-te de oameni buni care îţi umplu lumea cu magie. Şi dacă nu îi poţi găsi, atunci fii tu unul din ei.


Viața noastră este alcătuită dintr-o multitudine de detalii mici. Dar, există oameni care nu observă aceste detalii. Ei nu sunt capabili să observe eforturile pe care le depun oamenii din jur pentru a le face viața mai ușoară, să le lumineze calea chiar și în cele mai întunecate zile, să le ofere soluții chiar și în cele mai neplăcute situații.

Oamenii buni nu abuzează și nu-și promovează bunătatea. Nu vorbesc despre ei prea mult. Uneori, ei uită de propria persoană și oferă prea mult timp și atenție pentru a rezolva probleme străine. Doar că, ei nici nu observă acest lucru. Un astfel de comportament le este în sânge și asta e viziunea lor asupra lumii: să ofere celorlați tot ce e posibil.

Se spune că oamenii buni ne aduc adevărata fericire. Din alt punct de vedere, oamenii complicați și duplicitari, sunt înclinați să aducă altora doar mâhnire și întristare, dar oferă altceva mult mai important: experiență. Crezi în asta sau nu, dar prima și a două poartă în ele un lucru foarte prețios.

Câți oameni cu adevărat buni cunoști? Poate ei fac parte din rutina ta zilnică, aducând plus valoare prin vorbele și modestia lor, lucruri care nu au nimic în comun cu egoizmul. Mai mult de atât, și tu poți fi unul din acei oameni care aduc lumină în viețile altor oameni, încercând să facă oamenii apropiați mai fericiți, să aibă grijă de fiecare detaliu în orice situație. Încerci să aduci zâmbete pe fețele celor apropiați și niciodată nu ceri nimic în schimb, deoarece așa vezi tu lucrurile.

Poate a trecut mult timp de când cineva ultima dată ți-a mulțumit pentru toate lucrurile mici pe care le-ai făcut pentru el, care i-au adus și multă fericire. Dar e foarte posibil că atunci când vei avea nevoie și tu nevoie de grjă și atenție, cineva va înțelege acest lucru și te va face să înțelegi că binele făcut a meritat.

Se spune că cea mai frumoasă mulțumire pentru un om bun este faptul că încerci să fii la fel de bun și tu la rândul tău. Acum vei spune că nu fiecare este capabil să abordeze lucrurile în acest mod, nu toți oamenii înțeleg cum să-și manifeste omenia și bunătate. Această dilemă ne face să ne punem întrebarea: oamenii se nasc buni sau devin buni în timp?

Mulți oameni de știință apără ipoteza că această este o calitată moștenită genetic, bunătatea este în noi de când ne-am născut. Însă copilăria, metodele de educație, apartenența socială, o educație diferită și experiența în timp se pot transforma în bunătate interioară. Acordarea, ajutorul și grija trebuie să ofere de la sine omului fericire și săi ajute să-și atingă echilibrul în viață.

Oamenii buni nici nu bănuiesc de capacitatea lor de a empatiza, lucru care îi conectează cu alți oameni. Ei simt suferințele celor din jur și îi acceptă așa cum sunt, și din acest motiv ei doresc să atingă un echilibri exterior, pentru a putea să se accepte pe ei înșiși. Bunătate lor poartă un caracter altruist și nu necesită nimic în schimb. Pentru oameni ca ei noțiunea de timp nu există, nu își setează priorități și sunt lipsiți de calitați gen detașare, exactitate sau critică.

Prin urmare, nu te atașa de lucruri materiale. Înconjoară-te de oameni buni care îți umplu lumea cu magie. Și dacă nu îi poți găsi, atunci fii tu unul din ei.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu