Ritualuri de primăvară pentru un ten luminos!


După câteva luni de alternanță între aerul cald și uscat din interior și frigul aspru de afară, tenul tău este, cu siguranță, pregătit pentru o schimbare. Dacă și tu îți dorești să îți scoți pielea din hibernare și să ai un ten proaspăt și luminos, iată cinci practici pe care ar trebui să le incluzi în rutina ta de îngrijire:

Exfolierea

Primul pas pentru a avea un ten strălucitor este exfolierea. Pentru o exfoliere eficientă, aplică scrubul după ce ai făcut baie. În felul acesta, porii vor fi deschiși și curățarea se va face mai în profunzime. Nu folosi niciodată un produs destinat exfolierii corporale pe ten, deoarece pielea feței este mult mai sensibilă. De asemenea, poți folosi un exfoliant chimic, care îți oferă rezultate vizibile de la prima utilizare.

Dacă nu ai mai folosit un astfel de produs, ar fi bine să consulți mai întâi dermatologul sau un farmacist, ca să te asiguri că beneficiezi de o concentrație a acizilor potrivită pentru tipul tău de ten. Totodată, e bine de știut că exfolierea se face o dată sau maximum de două ori pe săptămână. Dacă  o faci prea des, riști să iți usuci pielea prea mult.

 Hidratarea

Dacă îți dorești un ten luminos și proaspăt, hidratarea este esențială. Odată cu venirea primăverii, poți renunța la cremele mai grase, ideale în timpul iernii, în favoarea celor cu o textură mai ușoară, mai ales în cazul celor de zi. Pentru noapte, alege o cremă cremă care acționează ca tratament specific pentru problemele cu care te confrunți. Pentru și mai multe beneficii, o dată sau de două ori pe săptămână, aplică o mască hidratantă cu acid hialuronic și colagen, mai ales după exfoliere. De asemenea, foarte importantă este hidratarea internă. Pe parcursul iernii, avem tendința de a bea mai puțină apă, însă, a venit momentul să te întorci la obiceiurile sănătoase.

Protecția solară

Crema cu protecție solară nu este doar pentru zilele în care mergi la  plajă. Din păcate, razele UV deteriorează celulele din profunzimea stratului de piele şi contribuie cu 80% la îmbătrânirea pielii şi apariţia ridurilor profunde. Aşadar, este important să foloseşti în fiecare zi cremă cu factor de protecţie solară, chiar şi atunci când cerul este înnorat. Crema se aplică pe față, pe gât şi pe decolteu. În zilele de vară, este recomandat să aplici pe toată pielea care este expusă la soare. În magazine şi în farmacii găsești diferite tipuri de astfel de produse, de la loțiuni, până la sprayuri. De reţinut este că doar cele cu SPF 50+ îţi asigură o protecţie ridicată.

Îngrijirea antirid

Dacă ai luat în considerare sfaturile noastre anterioare, deja ai făcut câţiva paşi importanţi în ceea ce priveşte prevenirea ridurilor. Pentru a-ţi păstra tenul cât mai tânăr şi mai luminos, poţi integra în rutina ta zilnică de îngrijire şi un ser antirid. Dacă nu conţine retinol, atunci îl poţi folosi atât seara, cât şi dimineaţa. Retinolul este sensibil la lumină; de aceea, în sezonul cald, este recomandată folosirea sa doar seara.

Un alt aliat de încredere în lupta împotriva ridurilor este crema de noapte antiage. De obicei, are o formulă mai consistentă şi mai concentrată şi pătrunde în profunzimea stratului de piele, aşa că nu ezita să foloseşti o astfel de cremă înainte de culcare. De asemenea, de câte ori ai ocazia sau îţi permite bugetul, mergi la un masaj facial. Executat cu un ulei cu proprietăţi antiage, va avea rezultate vizibile imediat.

Schimbă produsele de machiaj

Una dintre cele mai frecvente schimbări pe care le facem primăvara este legată de produsele de machiaj pe care le folosim. Este momentul să renunţi la fondul de ten cu acoperire puternică, în favoarea unei texturi mai lejere şi, dacă nu ai probleme grave cu tenul, poţi alege chiar un CC Cream. În ceea ce priveşte fardul de obraz, anul acesta, marile case de modă propun nuanțe romantice de roz, care evocă prospeţimea florilor. La capitolul fard de pleoape, specialiştii recomandă culorile puternice: albastru imperial, mov, verde crud etc..

Pentru o adevărată schimbare, în această primăvară, ai curajul de a încerca un look diferit!

Sfaturile de mai sus vor da rezultate mai bune şi mai rapide dacă îi vei oferi organismului tău şi odihna necesară, dar şi nutrienţi de calitate, printr-o dietă echilibrată.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu