Mama – O carte care te emoţionează până în adâncul sufletului!


“Mama. Nume unic, nume multiplu.
Sunt tot atâtea mame, câți copii.
Mama. Cuvântul pentru-a spune dragoste, tandrețe, legătură, nevoie, așteptare, uneori dor sau speranță.” Hélène Delforge

Mama e începutul tuturor începuturilor, e izvorul vieții, de la ea pornește viața și-n brațele ei renaște Speranța.

Blândă ca o briză a mării, frumoasă ca o primăvară, suavă ca un ghiocel și darnică ca o toamnă încărcată cu daruri alese, acestea ne sunt mamele. Ființe divine, hărăzite de Dumnezeu pentru a ne ghida pașii spre poteci ferite de primejdii.

Mama, de Hélène Delforge este o carte dedicată tuturor mamelor de pretudindeni, cu ilustrații superbe create de Quentin Gréban, pe care le veți îndrăgi și admira negreșit.

Este o carte în care ilustrațiile lui Quentin Gréban vorbesc de la sine, cât o mie de cuvinte, iar textele scurte scrise de Hélène Delforge sunt asemenea unor rezumate a tot ceea ce vor să transmită aceste ilustrații frumoase: iubire, curaj, sensibilitate, sacrificiu, frumusețe. Pe scurt, tot ceea ce reprezintă viața unei mame.

Numai în sufletul Mamei dăinuiește o dragoste nebună, în ea dăinuiesc toate simțămintele acestei lumi, iar această carte este gen acela de carte care îţi pătrunde adânc în suflet şi rămâne acolo pentru totdeauna!

Mama, de Hélène Delforge și Quentin Gréban de la editura cartemma este o carte care îţi atinge sufletul, o carte care te emoţionează până în adâncul sufletului! Atât textul cărţii cât şi ilustraţiile duioase dedicate tuturor mamelor de pretudindeni te emoţionează până la lacrimi.

Mama…

Dar, cum? Cum poate această ființă firavă, cu chipul mereu cald, dar totuși brăzdat de griji, să stea împotriva furtunilor devastatoare, să urnească din loc sori și stele pentru a-și vedea copiii fericiți?

De unde-și alimentează puterile această femeie sortită jertfirii veșnice?

Atunci când ridicăm spre cer primul strigăt de viață, mama e la căpătâiul nostru și ne surâde cald. Atunci când febra ne arde greu sau când poznele cu urmări dureroase ne țin pironiți în pat, mama e acolo, cu buzele-i calde pe fruntea noastră.

Și ne-ntrebăm, atunci: Oare mai există în această lume un cineva care să ne iubească mai mult?

Există doar două ființe divine în această lume, care ne iubesc mai presus decât orice, Mama și Dumnezeu.

Noi suntem lumina ochilor mamei, pe genele ei atârnă nopți nedormite, în care ne-a vegheat somnul, luptând cu coșmarurile asemeni unui erou, ca nu cumva unul dintre ele să ne zbuciume visele senine.

Pe chipul mamei stau întipărite fericirile și tristețile noastre, iar în sufletul ei sălășluiește infinitul. Acolo, unde Iubirea și Iertarea sunt regine.

Icoane ale sufletului, pe care le purtăm mereu cu sfințenie, ce ne sfințesc locul și sunt arme împotriva Răului.

Mama rămasă fără de copil, o imagine cât o mie de cuvinte! Această imagine, dar şi textul, pur şi simplu m-au lăsat fără cuvinte!

Mama, de Hélène Delforge și Quentin Gréban de la editura cartemma este o carte emoție, o carte sentiment, o carte care pătrunde adânc în suflet şi rămâne acolo pentru totdeauna!

V-o recomand din tot sufletul!

Am descoperit întâmplător această Minunată carte de la editura cartemma. Cei de la editura au cărticele frumos ilustrate cu povești educative pentru cei mici, am fost surprinsă de calitatea carţilor, cele pe care le-am cumpărat pentru al meu pitic fiind cartonate, rezistente şi uite aşa m-am îndrăgostit de această editură avand cărţi pentru copii de toate vârstele şi cel mai frumos pachet de cărţi dedicat mămicilor de pretutindeni!

Este vorba de pachetul de suflet Mama, de Hélène Delforge împreună cu cartea Viața, scrisă de Valentina Rizzi și ilustrată de către Raikhan Musrepova.

Este un cadou care porneşte din suflet către suflet, de dăruit unei proaspete mămici, de dăruit propriei mame sau unei viitoare mame.

Viața
Înainte ca totul să aibă un început,
înăuntrul unui pântec, există cineva care nu își pune întrebări,
și totuși are toate răspunsurile.

Viața: cel mai mare mister.
Complexă, creativă, puternică.
Se naște și renaște înăuntrul fiecăruia dintre noi.

Ea, care merită pe deplin trăită.
Fără a fi înțeleasă, doar descoperită.

Versurile de mai sus sunt din cartea Viața, scrisă de Valentina Rizzi și ilustrată de Raikhan Musrepova.

Pachetul de suflet Mama, de Hélène Delforge împreună cu cartea Viața, scrisă de Valentina Rizzi și ilustrată de către Raikhan Musrepova îl puteți cumpăra de pe cartemma.ro

Recomand din inimă!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu

Cine sunt eu

Îmi doresc ca prin această frumoasă călătorie a mea prin viață , sa pot să inspir frumos oamenii, prin cuvintele, faptele, gesturile și frumusețea lumii mele interioare.
citeste mai mult