Croaţia – O destinaţie de vacanţă incredibilă!


Croaţia este o destinaţie de vacanţă incredibilă, de care te vei îndrăgosti iremediabil. Şi de unde te vei întoarce cu un album foto de neuitat!

16 lacuri distincte îți încântă privirea

Cele 16 lacuri conectate între ele sunt cunoscute mai ales pentru nuanțele deosebite cu care își încântă vizitatorii. De la turcoaz si albastru, până la verde crud.

Viața sălbatică este și ea foarte variată: grație poluării foarte scăzute și a ocrotirii animalelor, natura virgină este casa multor specii de animale.

Fie că vorbim despre coasta dalmată sau despre orăşelele pestriţe, Croaţia abundă de obiective turistice frumoase.

Pentru cei care își doresc să se relaxeze în natură, admirând peisaje impresionante, vă recomand cu drag Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația, unul dintre cele mai vizitate locuri din Croaţia, o oază de linişte şi relaxare, un frumos colţ de rai în care predomină liniştea.

Situat la o aruncătură de băţ de graniţa bosniacă, în interiorul reliefului carstic al Croaţiei, Parcul Naţional Plitvice este un paradis cum rar îţi este dat să întâlneşti în viaţă.

Imaginaţi-vă un ţinut magic, o lume a apelor cum n-aţi văzut niciodată. Un parc multi-etajat în care 16 lacuri turcoaz se varsă unul în altul. Un loc în care în fiecare an apar cascade noi – un produs unic al naturii. Lacuri unde bancuri de peşti vin la mal parcă special pentru a fi fotografiaţi, dar şi fluturi şi păsări care zboară peste cascade.

Cele 16 lacuri cristaline se împleticesc printr-o serie de cascade. Apele, bogate în minerale, sculptează stâncile şi favorizează apariţia vegetaţiei. Potecile înguste pe lângă lacurile verzi sau albastre te poartă prin rezervaţie ca o plimbare prin Grădina Paradisului, culoarea acestora fiind dată de cantitatea de minerale şi organisme din lacuri. Susurul apei şi zgomotul micilor cascade creează, paradoxal, o senzaţie de linişte şi armonie. Dacă priveşti rezervaţia de sus, nu poţi decât să rămâi extaziat de ce a creat natura.

La Plitvice vă aşteaptă o expediţie fantastică, în care veţi merge pe jos, veţi traversa lacuri cu barca, veţi coborî în peşteri şi veţi urca trepte din lemn. Vă veţi ţine echilibrul pe poduri înguste de scânduri, veţi trece pe sub cascade şi o să vreţi la fiecare pas să vă răcoriţi în lacurile cristaline.

Turiştii ajung să exploreze rezervaţia cu ajutorul bărcilor care îi poartă până în inima acestui paradis terestru, în care culorile vibrante ale anotimpurilor se reflectă în oglinda lacurilor cristaline, unde peştii înoată jucăuşi, iar speciile de fluturi pictează zona în culori năucitoare.

Aşadar, pentru a vă bucura din plin de Parcul Național Lacurile Plitvice vă recomand să vă alocați minim 4-5 ore. Este de preferat să petreceți o zi întreagă aici. Luați cu dvs apă și ceva de mâncare deoarece oferta este destul de slabă. Fiți siguri să aveți bateriile aparatelor de fotografiat și ale telefoanelor încărcate. Peisajele superbe vă vor inspira să faceți sute de fotografii. Bineînțeles, o pereche de încălțări, cremă cu protecție solară și o pălărie sau șapcă sunt bine venite pentru excursia dvs. În cazul în care nu sunteți genul de persoane sportive și doriți să vă bucurați de excursie, luați autobuzul până sus și apoi coborâți relaxați înpre ieșire.

Parcul Național Plitvice este atât de frumos, atât de pur şi natural, încât nici măcar pozele nu pot cuprinde şi reda în deajuns de fidel pitorescul şi frumuseţea locului, care te lasă absolut fără cuvinte.

Nimic nu poate fi mai relaxant, mai binecuvântat şi mai frumos pentru un călător decât o drumeţie pe aceste meleaguri. Cei pasionaţi de natură, fotografii şi inedit vor beneficia cu siguranţă de o zi minunată în sânul naturii. Eu zic să nu mai staţi pe gânduri! Urcaţi în maşină şi opriţi-vă pe acest tărâm de poveste, cu ape de nuanţe incredibile şi aventuri de neegalat!

Crede în Tine!

Lasa un comentariu