Manichiura este cartea de vizită a femeii. Tips&tricks pentru unghii frumoase şi sănătoase


Manichiura denotă dincolo de frumusețe, îngrijire, curățenie și sănătate. Felul în care unghiile tale arată sunt o primă impresie pentru interlocutorii tăi, așadar trebuie să acorzi o atenție specială îngrijirii lor. În plus, dacă observi anumite schimbări în textura unghiilor, în culoarea sau structura lor, gândește-te la stilul de viață și de alimentație pe care îl adopți. De cele mai multe ori, aspectul lor anunță o deficiență nutrițională.

Primul pas este hidratarea lor. Un produs extrem de sănătos și de eficient, pe care îl găsești cu siguranță în dulapurile din casa ta este uleiul de măsline. Poți masa unghiile seară de seară cu ulei de măsline pentru ca acestea să fie sănătoase și luminoase. De asemenea, dacă vrei ca unghiile tale să crească mai repede poți să le masezi și cu ulei de ricin.

Cu siguranță că folosești ojă atunci când îți faci manichiura, dar ai grijă să le alegi pe cele de calitate, care să nu afecteze țesutul. De asemenea, atunci când vrei să îndepărtezi oja de pe unghii, nu folosi substanțe pe bază de acetonă și formaldehidă. Acestea usucă foarte tare unghiile, iar în schimb poți folosi soluții pe bază de acetat.

Atunci când îți pilești unghiile evită să faci asta atunci când sunt umede. Unghiile umede sunt mult mai fragile, deci pot fi afectate mult mai ușor. Pilește-le doar într-o singură direcție, către centrul unghiei.

Nu în ultimul rând, acordă o importanță sporită alimentației. Problemele se rezolvă de la rădăcină, iar unghiile tale vor fi mult mai frumoase dacă corpul tău va fi sănătos. Mănâncă produse care conțin calciu, fructe și legume, atât pentru sănătatea unghiilor tale, cât și pentru starea ta zilnică de bine.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu