Obişnuieşti să bei apă cu lămâie? Iată beneficiile surprinzătoare ale acestei licori


Băută dimineața, pe stomacul gol, apa cu lămâie acționează asemenea unui medicament: luptă împotriva răcelii, scade presiunea arterială, curăță pielea și detoxifică întregul organism. În plus, acidul citric ajută digestia, fiind metabolizat de organism.

Este indicat ca mixul să fie băut înainte de a ne spăla pe dinți. Prin amestecul a  200 ml de apă cu sucul unei jumătăți de lămâie și o linguriță de miere, putem beneficia de toate proprietățile acestei licori, însă este necesar ca, timp de o oră, să evitam să bem cafea sau ceai.

Îmbunătățește digestia

Combinația dintre apă, lămâie și miere ajută tranzitul intestinal. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor din corp, mierea acționând asemenea unui antibacterian și elimină infecții din organism. Sucul de lămâie are o structură asemănătoare cu sucurile gastrice și ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv, ameliorând arsurile la stomac și balonarea.

Ajută sistemul limfatic

Hidratarea este foarte importantă pentru menținerea sănătății întregului organism. Potrivit health.india.com, dacă sistemul limfatic este deshidratat, persoana este în pericol de a se îmbolnăvi. Lipsa apei din corp poate duce la perturbări ale somnului, tensiune arterială și stres.

Dacă obișnuiești să bei un pahar de apă cu lămâie și miere de dimineață, ajuți la hidratarea întregului sistem și, implicit,  cresterea imunității. Vitamina C  ajută la stimularea sistemului imunitar și luptă cu răcelile și gripa. Un alt element important pentru imunitate este fierul, iar lămâia îmbunătățește capacitatea organismului de a absorbi fierul din alimentație.

Crește șansele de a pierde în greutate

Lămâia conține o fibră numită pectina, care îți dă senzația de saturare. Apa calduță, combinată cu mierea și lămâia, ajută la crearea unui spațiu alcalin în stomac, care ajută la pierderea greutății. Apa cu lămâie te poate ajuta să slăbești mai repede și să-ți menții greutatea, deoarece reduce pofta de mâncare, stimulează metabolismul și acționează ca un accelerator în arderea grăsimilor.

Energizează și binedispune
Când începi dimineața cu o cafea, îți încurajezi corpul să producă energie sub forma fluctuațiilor glicemiei și al stresului oxidant, iar efectele sunt de scurtă durată. Apa cu lămâie produce energie „verde” în corpul tău, prin hidratare și oxigenare, de-a lungul întregii zile, fără oxidare în exces la nivel celular. Dacă te simți obosită, mierea din compoziție îți va da un plus de energie. Apa ajută la curățare, iar lămâia ajută la relaxare.

Întinerește pielea

Consumul zilnic de apă cu lămâie poate aduce o îmbunătăţire evidentă a aspectului pielii, acţionând ca un remediu anti-îmbătrânire. ,,E adevărat, apa cu lămâie netezește ridurile și dă chipului un aspect întinerit”, explică Ashley Pitman, specialist în detoxifieri după metoda Ayurvedică.

Dincolo de beneficii

Consumată în exces, apa cu lămâie îţi va cauza arsuri la stomac, avertizează nutriţioniştii, iar acidul din lămâie poate îndepărta smalţul care protejează dinţii, ceea ce poate duce la apariția cariilor sau la alte sensibilităţi dentare.

Specialiştii avertizează că nu este deloc recomandat să consumăm apă cu lămâie pe parcursul întregii zile, ca un înlocuitor pentru apa plată. Acest articol este informativ. Pentru orice problemă medicală, este necesar să consultați un specialist.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu