Ce trebuie să ştii despre arta parfumului


Parfumează-te ca la carte – Orice femeie trebuie să știe că există o diferență mare între „a se da“ și „a purta“ un parfum, ultima variantă fiind de dorit.

Momentul în care îți cumperi un parfum poate fi o adevărată filosofie: cum îl alegi, după ce criterii, cum îl pulverizezi și unde, cu ce să se asorteze sau ce impresie trebuie să lași în urma ta. A-ți găsi esența potrivită este un deziderat feminin și e foarte important să știi cum să porți parfumul respectiv pentru a-i maximiza efectul.

Potrivire

Parfumul ales de tine trebuie să te reprezinte. Dacă atitudinile tale sunt tinerești, o esență fresh sau fructată este bine-venită. În cazul în care ești o femeie mereu elegantă, ai nevoie de un parfum mai puternic, care să completeze ținuta ta deosebită. Ferește-te de aromele aglomerate de foarte multe ingrediente și verifică tonurile ce rămân pe piele după pulverizare, pentru că un parfum își poate schimba după un timp mirosul. În plus, nu este obligatoriu  ca o esență plăcută pe care ai simțit-o la o altă femeie să ți se potrivească și ție. Totul depinde de pH-ul epidermei.

Încercare

Pentru a vedea care este parfumul potrivit, trebuie să încerci mai multe. În magazinele de specialitate vei găsi fâșii subțiri de carton pe care trebuie pulverizat produsul. Între două testări consecutive, cufundă-ți nasul în recipientul plin cu boabe de cafea care se găsește pe raft. Cafeaua are capacitatea de a înlătura amintirea esenței mirosite anterior și de a revigora simțurile. Cu toate acestea, izul de pe cartonaș nu este mereu relevant. Așa că alege din toate parfumurile două sau trei care ți-au plăcut în mod deosebit și pe acestea încearcă-le pe piele. Apoi decide care rămâne.

Pulverizare

Parfumul nu se va da niciodată pe haine (există esențe speciale pentru obiectele vestimentare). El se pulverizează de la distanța de cel puțin 15 centimetri pe gât, la încheietura mâinii, după ureche sau în alte zone ale corpului neacoperite de ținuta aleasă pentru purtat.

Scop

Motivul pentru care porți un parfum este ca el să se simtă discret în urma ta. Nu te încărca de esență pentru că efectul nu este de dorit. Ba, mai mult, specialiștii recomandă să nu folosești concomitent cu parfumul un deodorant puternic. Cumpără unul fără miros, pentru că asocierea mai multor miresme nu creează o senzație plăcută în exterior.

Nu uita! Nu vei găsi un parfum care să fie pe placul tuturor. Ca atare, cel mai important e ca tu să te simți bine cu el. Faci asta pentru tine, nu pentru cei din jur.

Credeîn Tine!

Lasa un comentariu