Fii vesel şi străduieşte-te să fii fericit!


Mergeți printre zgomote și grabă și amintiți-vă ce pace poate fi în tăcere.

În măsura posibilului, fără predare, fiți în relații bune cu toate persoanele.

Spune adevărul tău în liniște și clar și ascultă-i pe ceilalți, chiar și pe cei plictisitori și ignoranți, și ei au povestea lor.

Evitați persoanele puternice și agresive, acestea sunt supărări pentru spirit.

Dacă te compari cu ceilalți, poți deveni zadarnic sau amar căci întotdeauna vor exista persoane mai mari și mai puține decât tine.

Bucură-te de realizările tale, precum și de planurile tale.

Păstrați interesul pentru propria viață, oricât de umilă ar fi, este o posesie reală în schimbarea averilor timpului.

Fii prudent în mediul tău, pentru că lumea este plină de șmecherii. Dar aceasta să nu vă orbească de ce virtute există, multe persoane se străduiesc pentru idealuri înalte și peste tot viața este plină de eroism. Fii tu insuti. Mai ales nu preface afecțiune. Nici să nu fii cinic în ceea ce privește iubirea, căci în fața oricărei aridități și dezamăgiri este la fel de întinsă ca iarba.

Luați cu bunăvoință sfatul anilor, predând cu grație lucrurile tinereții.

Hrănește tăria spiritului pentru a te proteja în nenorocirea bruscă. Dar nu te chinui cu imaginații întunecate. Multe temeri se nasc din oboseală și singurătate.

Dincolo de o disciplină sănătoasă, fii blând cu tine. Ești un copil al universului, nu mai puțin decât copacii și stelele, ai dreptul să fii aici. Și dacă vă este clar sau nu, fără îndoială, universul se desfășoară așa cum ar trebui. Prin urmare, fii în pace cu Dumnezeu, orice ai concepe ca El să fie. Și oricare ar fi ostenelile și aspirațiile tale în confuzia zgomotoasă a vieții, păstrează pacea în sufletul tău.

Cu toată șmecheria, oboseala și visele sparte, este încă o lume frumoasă. Fii vesel.
Străduiește-te să fii fericit.

Max Ehrmann

Crede în Tine!

Lasa un comentariu