Fericirea este înăuntrul nostru


Să știi când să dai drumul lucrurilor care te trag în jos, este secretul fericirii, bunăstării și succesului

Când spunem că o parte a bunăstării tale depinde de a ști când să dai drumul lucrurilor care te trag în jos, nu exagerăm. Trebuie să renunți la unele lucruri pentru a realiza altele.

Știind când să dai drumul este secretul bunăstării. Cu toate acestea, renunțarea la lucruri îi face pe mulți oameni să nu fie confortabili. Există un motiv întemeiat pentru asta. Trăim într-o societate care ne încurajează să obținem și să păstrăm întotdeauna, nu să ne lăsăm.

Este posibil ca soluția la această nemulțumire eternă să învețe când să renunți. Cu alte cuvinte, ar trebui să existe un echilibru între entuziasmul pentru obținerea a ceea ce vrei și recunoștința pentru ceea ce ai.

Toate ființele umane vor să se simtă bine. Și când ne simțim bine, vrem să ne simțim și mai bine. Acesta este un tip de nemulțumire pozitivă care a permis în cele din urmă dezvoltarea cunoașterii, științei și civilizației. Vrem să rezolvăm problemele pe care le pune realitatea noastră pentru a fi mai bine.

Cu toate acestea, în zilele noastre „a obține” și „a fi” au devenit practic sinonime. Ceea ce ești depinde de ceea ce poți obține. „A fi cineva” înseamnă a avea recunoaștere, bani, prestigiu sau faimă. Ideea este că aceste lucruri îi fac pe oameni „importanți”. Nu ești nimeni dacă nu ai ceva care te pune deasupra altora.

O parte importantă a tuturor constă în faptul că viața, indiferent dacă ne place sau nu, ne împinge deseori să ne lăsăm. Acest lucru se întâmplă aproape în fiecare zi. Dacă faci un lucru, trebuie să renunți la altul. Trebuie să alegi.

Acesta este lucrul pe care mulți oameni nu îl înțeleg sau poate nu vor să accepte. Presupun că se vor simți bine numai atunci când vor avea tot ce vor dintr-o dată. Nu le pasă să dea drumul. Ceea ce vor ei este să știe cum să obțină, să acumuleze și să stocheze totul.

Cu toate acestea, toate deciziile pe care le luați în viață implică renunțarea la altceva. Fiecare realizare are prețul ei. Este imposibil să ai totul. Acesta este motivul pentru care este esențial să știți când să renunțați și cum.

Fericirea este înăuntrul nostru

Oamenii tind să se păcălească în a crede că vor fi mai fericiți dacă vor obține acest lucru și nu vor pierde asta. Vrem pachetul complet și, atunci când nu îl primim, ne simțim nefericiți. Vrem ceea ce renunțăm în loc să ne bucurăm de ceea ce avem acum datorită celor sacrificate. Întotdeauna alegem. Și de multe ori nici nu ne dăm seama.

Poate că ești supărat pe tine însuți pentru că nu întruchipezi acea „ființă” ideală pe care nici măcar nu ai definit-o. Astfel, ceri din ce în ce mai mult de la tine sau chiar te insulti. Vrei o slujbă mai bună, un statut mai bun, o armonie totală în relațiile tale, copii care merită pe pagina de copertă și multe alte lucruri. Ne facem viața un iad viu în căutarea lucrurilor care ne lipsesc.

Știind când să dai drumul este ca și cum ai lăsa un fluture să zboare.

Dacă un lucru este clar, este că fie vei fi fericit cu ceea ce ai, fie nu vei fi deloc fericit. Când ai cu adevărat un echilibru intern, acea anxietate lacomă de a fi sau de a avea mai mult va dispărea. Atingerea acestui echilibru va fi posibilă numai dacă dobândești capacitatea de a renunța.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu