Iubeşte-te pe tine însăţi şi crede în propriile puteri!


Stima de sine ne este dezvoltată încă din copilărie. Cu părere de rău, mulți dintre noi vin din această copilărie cu o mulțime de frici și temeri. Nimeni nu poartă vina acestui proces. Noi vom fi primii vinovați, dacă nu vom depune efort pentru a recăpata încrederea în propriile forțe. Cea mai mare greșeală pe care o fac majoritatea femeilor este: negarea capacităților pe care le au. De exemplu: ți se spune că ești frumoasă, deșteaptă și emani energie pozitivă. Iar tu negi acest fapt, zicând nu e adevărat.

Dacă ai încredere în tine poți atinge cele mai înalte culmi. 

Folosește-ți curajul la momentul potrivit. Doar așa ai putea să-ți atingi visul. Niciodată nu spune că nu poți să faci ceea ce este legat de pasiunile și dorințele tale. Încearcă să te depășești și să ieși din zona ta de confort. Începe cu ceea ce-ți este frică cel mai mult. Sari cu parașuta, aleargă dimineața, alege un mod de viață sănătos. Întreabă-te dacă ai oamenii potriviți în a ta viață. Ce fac ei? Te ajută să-ți iei avânt sau îți taie aripile?

A avea stima de sine ridicată înseamnă să îndeplinești urătoarele reguli:

1. Faci ceea ce poți să reușești fără să te forțezi;

2. Nu te desconsideri și nici nu-ți faci rău  dacă nu ești mulțumită de tine însăți;

3. Faci față propriilor nefericiri;

4. Îi iubești pe ceilalți fără să-i supraveghezi sau să-i sufoci;

5. Îți oferi dreptul de a te decepționa sau de a rata;

6. Ceri ajutor fără să te simți inferioară;

7. Îți dai șansa de a-ți schimba părerile în timp.

Respectul care ți-l oferă ceilalți este dovada faptului cât de mult te iubești pe tine însăți.

Fie că sunt femei sau bărbați, te vor respecta și te vor iubi atât cât tu te respecți și te iubești. Atât timp cât vei transmite celorlalți că ești o femeie demnă, că ai încredere în tine, că știi ce dorești de la viață, cei din jur vor fi interesați să te cunoască, să ducă cu tine o conversație. Modul în care se comportă cu tine oamenii, îți dovedește atitudinea pe care o ai tu față de propria persoană.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu