Dragă Moş Nicolae,


Dragă Moş Nicolae, pune, te rog, în ghetuţe bucuria zilei de mâine, dulceaţa dimineţilor agitate în drum spre şcoală, serviciu sau grădiniţă.

Pune, te rog, curiozitatea miilor de „De ce-uri” ale copiilor, împreună cu încântarea descoperirii vieţii. Pe lângă acadelele de căpşuni, mai pune, te rog, un praf magic care mă va ajuta să opresc uneori timpul în loc să pot contempla minunea aceasta numită viaţă. Pune şi câteva bomboane învelite în sănătate, alături de o tabletă delicioasă de iubire cu aromă de portocale.  Iar în timp ce obrajii delicaţi ai celor mici se odihnesc, tu vino, moş Nicolae şi pune-le în ghetuţe râsete, inocenţă şi îmbrăţişări calde.

Citeşte, te rog, miile de scrisori pe care le-ai primit de la copiii care cred în tine. Pune în ghetuţele celor mai puţin norocoşi, un destin din care vor simţi căldura unui cămin adevărat şi atingerea ocrotitoare a unui părinte. Pune o rază de soare şi curaj în ghetele unei mămici care se simte deznădăjduită şi  blândeţe în ghetele unui tată.

Mergi pe la ferestrele celor care nu mai cred în minuni şi pune-le în ghete un gând bun şi un cadou plin de speranţă.

Pune, te rog, şi în ghetele mele aroma înţelepciunii şi bucuria de a-mi crea povestea vieţii. 

Dragă Moş Nicolae, citeşte rândurile ce nu au mai apucat să fie puse pe hârtie, citeşte în sufletul copilului şi în sufletul copilului interior, dăruieşte o atingere delicată, şi poate, cineva va răsufla mai uşurat datorită ei. Îţi mulţumesc, dragă Moşule.

Iar tu, om drag, pregăteşte-ţi ghetuţele, în această noapte magică şi aşează-le alături de ghetele celor ce te însoţesc în  drumul tău. Deschide uşa inimii tale şi primeşte darurile mult aşteptate.  

Cu drag,

Suflet de copil,

Foto: @sedinta.foto.craciun.bucuresti

Crede în Tine!

Lasa un comentariu