Festivalul Lights On, la Bucureşti. Gaia, celebra lucrare a artistului britanic Luke Jerram, instalată în Parcul Ioanid


Festivalul Lights On, la Bucureşti. Gaia, celebra lucrare a artistului britanic Luke Jerram, instalată în Parcul Ioanid. Câmpul cu licurici poate fi admirat în Parcul Obor

În premieră zilele acestea la București se desfășoară Festivalul Lights On. Mai multe instalații de lumini au fost montate în oraș, în parcurile din sectorul 2 al Capitalei. Fiecare instalație spune o poveste, transmite un mesaj legat de natură, copilărie sau univers. Toate pot fi admirate încă o săptămână de-acum înainte.

Gaia, celebra lucrare a artistului britanic Luke Jerram a fost instalată pentru câteva zile la București, în cadrul Festivalului Lights On și a furat deja privirile a mii de oameni.

Oricine o poate admira în parcul Ioanid din sectorul 2 al Capitalei.

Instalația are un diametru de 7 metri. Imaginea este exact aceea care li se dezvăluie astronauților în momentul în care ajung în spațiu și privesc înspre Pământ. Mesajul pe care artistul îl transmite cu această lucrare este că avem o singură planetă și trebuie să avem mare grijă de ea.

În parcul Obor oamenii sunt invitați sa admire câmpul cu licurici. O sută de lumini conectate între ele se mișcă în ritm alert deasupra solului. Mai mulți artiști olandezi semnează lucrarea. Fiecare dintre cele nouă instalații montate în cadrul festivalului spune o poveste.

Instalațiile pot fi admirate în parcurile din sectorul 2, până pe 19 decembrie.

Lights On vorbește și despre puterea artei contemporane. Puterea de a stârni emoții în rândul privitorilor și de a schimba fața orașelor.

Festivalul Lights On a fost lansat în 2018, la Cluj-Napoca, de Asociația Daisler. Şi este prima dată când ajunge în Bucureşti.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu