Sănătatea danturii este foarte importantă pentru oricare dintre noi.


O dantură sănătoasă înseamnă o viață cu mult mai puține griji. Este necesar să ai grijă de dinții tăi și să urmezi câțiva pași de îngrijire pentru a evita problemele.

Cele 7 obiceiuri pentru o dantură sănătoasă:

1. Nu merge la culcare fără să te speli pe dinți

Nu este niciun secret faptul că medicii stomatologi recomandă spălarea dinților de două ori pe zi. Cu toate acestea, mulți continuă să mergă la somn fără să își curețe dantura. Totuși, perierea dinților ajută la eliminarea bacteriilor și a plăcii acumulate peste zi.

2. Spală-te corect pe dinți

Când te speli pe dinți, folosește tehnica corectă. Ține periuța de dinți ca pe un stilou. Fă mișcări mici, circulare. Nu pune multă presiune, deoarece poți înlătura smalțul!

3. Nu îți neglija limba

Placa se poate forma și pe limbă. Iar acest lucru nu conduce doar la o respirație urât mirositoare, ci și la alte probleme de sănătate orală. Periază-ți încet limba de fiecare dată când te speli pe dinți.

4. Folosește o pastă de dinți cu fluor

Când vine vorba de pasta de dinți, există mai multe elemente importante pe care trebuie să le ai în vedere. Indiferent dacă alegi o pastă de dinți de albire sau una cu aromă, aceasta trebuie să conțină fluor. Poți încerca cu încredere pasta de dinți blend-a-med, care ajută la protejarea sănătății tale orale.

5. Ața dentară este la fel de importantă ca pasta de dinți

Foarte mulți oameni se spală pe dinți, dar nu folosesc și ață dentară. Aceasta nu este utilizată doar pentru eliminarea resturilor nedorite. Ea ajută la stimularea gingiilor și reduce placa bacteriană. Este suficient să folosești ață dentară o dată pe zi.

6. Folosește apă de gură

Apa de gură este necesară pentru sănătatea orală, dar multe persoane sar peste acest pas deoarece nu știu cum funcționează. Apa de gură reduce acidul din gură, curăță zonele în care periuța de dinți nu ajuge și remineralizează dinții. În acest sens poți folosi apa de gură Oral-B, care ajută la împrospătarea respirației și la îmbunătățirea sănătății cavității bucale.

7. Bea multă apă

Apa continuă să fie cel mai mare beneficiu pentru sănătatea ta – inclusiv pentru cea orală. Este recomandat să consumi apă la fiecare masă. Acest lucru poate ajuta la eliminarea unor efecte negative ale mâncărurilor acide și ale băuturilor între perieri.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu